Φουρτούνες στο Netflix: Εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, υπάλληλος απολύθηκε για «κατασκοπεία»

Φουρτούνα έχει προκαλέσει στο Netflix μια νέα σειρά επεισοδίων Stand Up Comedy, που έκανε πρεμιέρα πριν από μια εβδομάδα στην ψηφιακή πλατφόρμα. Υπάλληλοι του κολοσσού απολύθηκαν, άλλοι παραιτήθηκαν και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το μέσο «πυροβολούν» τις αποφάσεις του μέσω social media.

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο Netflix μετά την ενόχληση της ΛΟΑΤΚΙ και κυρίως της Trans κοινότητας αναφορικά με σχόλια του κωμικού Ντέιβ Σαπέλ τα οποία κρίθηκαν ως τρανσοφοβικά. Παρά την πυροσβεστική επέμβαση του CEO της ψηφιακής πλατφόρμας, Τεντ Σαράντος, οι απολύσεις και οι παραιτήσεις από το Netflix έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Η ανάρτηση διεμφυλικής εργαζόμενης
Όλα ξεκίνησαν όταν διεμφυλική εργαζόμενη του Netflix εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για το χιούμορ του καλλιτέχνη. Με ανάρτησή της στο Twitter η Τέρα Φιλντ σημείωσε πως «η σειρά του Σαπέλ επιτίθεται στην τρανς κοινότητα και την ίδια την υπόσταση των διεμφυλικών – όλα καθώς προσπαθεί να μας φέρει αντιμέτωπους με άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες. Θα ακούσετε τη λέξει “προσβολή” πολλές φορές. Δεν είμαστε προσβεβλημένοι» είπε.

Αργότερα, έγινε γνωστό πως η εργαζόμενη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τα δημοσιεύματα να εικάζουν αρχικά πως το Netflix ενοχλήθηκε από την αντίδρασή της. Ωστόσο, από την εταιρεία σημείωναν πως ο λόγος της απόφασης ήταν πως εκείνη και κάποιοι ακόμη εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλουν σε συνεδρίαση ανώτατων στελεχών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Stand Up Comedy.

Δείτε ακόμα:  Ψωμιάδης για τη συμμετοχή του στη "Φάρμα": "Δεν θέλω τους κρυόκωλους - Είμαι μόδα, είμαι έρωτας"

«Είναι απολύτως αναληθές πως θέσαμε σε διαθεσιμότητα εργαζομένους επειδή τουήτραραν για το σόου» έγραφε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το Netflix. «Οι εργαζόμενοί μας ενθαρρύνονται να διαφωνούν ανοιχτά και υποστηρίζουμε το δικαίωμά τους να το κάνουν» συνέχιζε η ανακοίνωση.

Αργότερα, η Φιλντ ανακοίνωσε πως το Netflix αποφάσισε να άρει τη διαθεσιμότητα και να επιτρέψει στην εργαζόμενη να επιστρέψει στη δουλειά της. «Θα πάρω μερικές ημέρες προκειμένου να αποβάλω την ένταση και να προσπαθήσω να καταλάβω που βρίσκομαι. Τουλάχιστον αισθάνομαι δικαιωμένη» έγραψε.

Οι εξήγσεις του Σαράντος που δεν έπεισαν
Προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που μέσω social media, ο CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος δημοσίευσε μια επιστολή στην οποία υπερασπιζόταν τις επιλογές της εταιρείας.

Δείτε ακόμα:  O Γιώργος Αλκαίος επιστρέφει μετά από έντεκα χρόνια απουσίας! Η πρώτη φωτό

«Γνωρίζω πως ορισμένοι από εσάς είστε θυμωμένοι, απογοητευμένοι και πληγωμένοι από την απόφασή μας να φιλοξενήσουμε την τελευταία σειρά του Ντέιβ Σαπέλ στο Neflix» έγραφε. «Παρότι κάποιοι εργαζόμενοι διαφωνούν, πιστεύουμε βαθιά πως το περιεχόμενο στην οθόνη δεν μεταφράζεται απευθείας σε ζημιά στην πραγματική ζωή» πρόσθετε.

Απολύθηκε εργαζόμενος του Netflix
Ωστόσο, η υπόθεση που απασχόλησε πολύ τα αμερικανικά ΜΜΕ, έφερε ακόμη περισσότερη αναστάτωση στο Netflix. Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως εργαζόμενος που επιχείρησε να δώσει πληροφορίες σε ρεπόρτερ απολύθηκε.

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Λιγνάδης: Ο λόγος που σκέφτεται να μην πάει στην κηδεία της μητέρας του

Σύμφωνα με το Netflix, ο εργαζόμενος «μοιράστηκε εμπιστευτικές και ευαίσθητες εμπορικά πληροφορίες εκτός εταιρίας». Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας «αντιλαμβανόμαστε πως ο εργαζόμενος είχε κίνητρα την απογοήτευση και τον πόνο από το Netflix, αλλά η τήρηση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία μας».

iefimerida.gr