Φθηνότεροι και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου

Την επιδότηση και των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου για την χειμερινή περίοδο εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αναζητηθούν και να βρεθούν πόροι, οι οποίοι θα διατεθούν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και από εκεί θα διοχετευθούν σε οικιακο΄΄υς καταναλωτές προκειμένου να αντισταθμίσουν ένα μικρό μέρος των αυξήσεων των τιμολογίων.

Η επιδότηση θα κατευθυνθεί στους οικονομικά αδύναμους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι ούτως ή άλλως λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης (υπουργείο Οικονομικών). Το ποσό αυτό με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα θα είναι αυξημένο 20% σε σχέση με πέρυσι. Πηγές θέλουν την ηγεσία του ΠΕΝ να μελετά το ενδεχόμενο της παροχής έξτρα ενίσχυσης για αυτή την κατηγορία των καταναλωτών φυσικού αερίου.

Δηλαδή επιπλέον ποσού από το αυξημένο επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τον φετινό χειμώνα. Τα κονδύλια δεν θα προέλθουν από τα έσοδα των δημοπρασιών για τα δικαιώματα εκπομπών αέριων ρύπων, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος. Και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται, λένε οι πληροφορίες, προς την κατεύθυνση αναζήτησης αυτών των πόρων. Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο εκτιμώνται σε περίπου 500.000.

Δείτε ακόμα:  Καλλιάνος: Επικίνδυνες οι επόμενες 48 ώρες και για την Αττική - Ποιες περιοχές θα πλήξει ο «Μπάλλος»

Οι αυξήσεις που θα υποστούν φέτος κατά την χειμερινή σεζόν θα είναι τεράστιες, με τις εκτιμήσεις να δίνουν υψηλότερο κατά 110% κόστος.

dikaiologitika.gr