Γ. Δαβερώνης για εστίαση: Χειρότερο να ανοίξουμε για 15 μέρες και να ξανακλείσουμε από το να μην ανοίξουμε καθόλου


Πρόταση να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση και να παραμείνει στα μέτρα προστασίας έχει καταθέσει η Ομοσπονδία του κλάδου, καθώς όπως υποστηρίζει θα είναι καταστροφικό να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις για ένα μικρό διάστημα και έπειτα να ξανακλείσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr το παραπάνω έχουν μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία φορείς του κλάδου.

Ο Γιαννης Δαβερώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η εστίαση και οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση.

Δείτε ακόμα:  Πυρπόλησαν αυτοκίνητο στον Γέρακα!

«Σε ό,τι αφορά το κομμάτι εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και ότι άλλο περιλαμβάνει το κομμάτι της εστίασης, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν με όρθιους, δηλαδή τα μπαράκια, δεν θα ανοίξουν σίγουρα. Άλλη επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε» σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας πως η φετινή χρόνια είναι χαμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν κάποιες επιχειρήσεις.

Για την τακτική του «ακορντεόν» ο κ. Δαβερώνης εμφανίζεται κάθετα αντίθετος, καθώς όπως αναφέρει:

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μεσογαίας τη βραδιά του Ακαθίστου (βίντεο)

«Η τακτική του ακορντεόν θα είναι καταστροφική. Να ανοίξουμε, να κλείσουμε, να ξανανοίξουμε και αυτό να συνεχίζεται; Εμείς θα πρέπει να ανοίξουμε αν και εφόσον αυτό αποφασιστεί από την κυβέρνηση με μία λογική ότι πρέπει να προστατέψουμε και τον κόσμο και τους πελάτες μας. Όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή θα τηρήσουμε τους όποιους κανόνες μας επιβάλλει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε όμως να ανοιγοκλείνουμε τα καταστήματά μας γιατί έχουμε ευπαθή προϊόντα. Ίσως να είναι χειρότερο να ανοίξουμε για 15 μέρες και να ξανακλείσουμε από το να μην ανοίξουμε καθόλου», τονίζει.

Δείτε ακόμα:  Το σχέδιο για καφέ και εστιατόρια - Με εντολές «σφιχτό» άνοιγμα

newsbomb.gr