Γενί Σαφάκ: Το PKK στέλνει οδηγίες από το Λαύριο

Δίνοντας συνέχεια στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών περί εμπλοκής του Λαυρίου στις τουρκικές εκλογές, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζει ότι «αποκρυπτογραφήθηκαν κρυπτογραφημένες χειρόγραφες σημειώσεις που εστάλησαν από το στρατόπεδο των τρομοκρατών [στο Λαύριο] και διαπιστώθηκε ότι το κρυπτογραφημένο μήνυμα ήταν ”Ξεκινήστε την κατασκευή”».

Σημειώνεται ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε ισχυριστεί πριν από τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών στις 14 Μαΐου ότι η οργάνωση PKK έστειλε οδηγίες από το στρατόπεδο Λαυρίου για να πραγματοποιήσει ενέργειες στην Τουρκία τη νύχτα των εκλογών, σε περίπτωση που κέρδιζε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, «διαπιστώθηκε ότι οι τρομοκράτες του PKK μιλούσαν κωδικοποιημένα μεταξύ τους και διαβίβαζαν κωδικοποιημένα τα μηνύματά τους. Έγινε σαφές ότι από το στρατόπεδο των τρομοκρατών στέλνονταν κρυπτογραφημένες χειρόγραφες σημειώσεις στα μέλη της οργάνωσης. Οι τουρκικές μονάδες ασφαλείας αποκρυπτογράφησαν τα κρυπτογραφημένα σημειώματα.

Αποκρυπτογραφήθηκαν οι οδηγίες από το Λαύριο με στόχο τη νύχτα των εκλογών. Έγινε γνωστό ότι η φράση “Ξεκινήστε την κατασκευή”, που χρησιμοποιούνταν στα μηνύματα, σήμαινε προετοιμασία για δράση. Αποκαλύφθηκε ότι ο τρομοκράτης, ο οποίος ήθελε να στείλει μήνυμα στην οργάνωση ότι τον παρακολουθούσαν, χρησιμοποιούσε τον κωδικό “Το ποτήρι έσπασε”, ενώ για το μήνυμα ότι δεν τον παρακολουθούσαν χρησιμοποιούσε τον κωδικό “Πήρα ένα ποτήρι”».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.