Γέννησε 16χρονη με κορονοϊό – Σε καραντίνα γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Ρίου στην Αχαΐα. Μία 16χρονη (!) έγκυος διαγνώστηκε θετική σε μοριακό Covid τεστ και προκλήθηκε έντονη κινητοποίηση.

Δέκα γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Ρίου μπήκαν σε καραντίνα. Όλα ξεκίνησαν όταν μία 16χρονη έγκυος βρέθηκε στο νοσοκομείο, καθώς ήταν ανάγκη να μπει στο χειρουργείο, δεδομένου ότι υπήρξε πρόβλημα με την κύησή της.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, πριν μπει στο χειρουργείο έγινε στη 16χρονη rapid test, αλλά και μοριακός έλεγχος, βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι θετική στον κορονοϊό. Καθώς το πρώτο rapid test βγήκε αρνητικό κι επειδή η ανάγκη να μπει στο χειρουργείο ήταν άμεση, όπως επισημαίνεται, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και πριν βγει το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ.

Ωστόσο στην πορεία – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι η 16χρονη είναι θετική στον κορονοϊό. Εκτός από το προσωπικό που μπήκε σε κατ΄ οίκον καραντίνα και θα κάνει τεστ σε επτά ημέρες, οδηγίες δόθηκαν και για τους ασθενείς που βρέθηκαν κοντά στη 16χρονη, στην κλινική.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσο κοντά είναι το τέλος της πανδημίας – Τι απαντά ο Άλμπερτ Μπουρλά

Να σημειωθεί ότι η 16χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται, αλλά στην κλινική του κορονοϊού πια, και είναι καλά στην υγεία της.