Γέρακας: 30 μαθητές νηπιαγωγείου χωρίς σχολείο

Τριάντα μαθητές νηπιαγωγείου μένουν χωρίς σχολείο με ευθύνη του δήμου Παλλήνης -Γέρακα – Ανθούσας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρει 30 μαθητές του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στον δρόμο, με μοναδικό υπεύθυνο τη δημοτική αρχή της περιοχής, η οποία αν και είχε τρία ολόκληρα χρόνια και ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι να προετοιμάσει την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής για να διευθετήσει το θέμα επέδειξε πρωτοφανή αμέλεια, αφήνοντας άστεγους τους μικρούς μαθητές της περιοχής .

Δείτε ακόμα:  Την Κυριακή η πλατεία της Ραφήνας θα γεμίσει με «Εasy riders»!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των ανεύθυνοϋπευθυνων της δημοτικής αρχής του δήμου Παλλήνης – Γέρακα- Ανθούσας . O Σύλλογος μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο τα 30 νήπια και προνήπια να οδηγηθούν , έμμεσα ή άμεσα, εκτός της προσχολικής αγωγής και δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση να διαμοιραστούν σε άλλες σχολικές μονάδες.

Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους και στηρίζουμε αμέριστα την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εκπαίδευσης των μαθητών τους.

Δείτε ακόμα:  Αναβρασμός στα σχολεία με δεκάδες καταλήψεις - Συνεχίζεται και στο Λύκειο Ραφήνας

Απαιτούμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να λύσουν άμεσα το θέμα – μέσα στην εβδομάδα – με την εξεύρεση μόνιμης, σύγχρονης και αφαλούς αίθουσας διδασκαλίας, υλοποιώντας επιτέλους τους σχεδιασμούς του καλοκαιριού για τους οποίους δεσμευόταν στο δημοτικό συμβούλιο.

Άμεση λύση τώρα

Σύγχρονες σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος Σάββας Σεχίδης

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας, νοσηλεύεται 25χρονος (βίντεο)

alfavita.gr