Γέρακας: Μπάζα, σκουπίδια, σπασμένα μπουκάλια και εύφλεκτα πλαστικά πεταμένα σε οικόπεδα – Πότε λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό τους

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αρχών, τα οικόπεδα που παραμένουν ακαθάριστα είναι αμέτρητα. Ως βραδυφλεγείς βόμβες πλέον, είναι από τους βασικούς κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μπάζα, σκουπίδια, σπασμένα μπουκάλια και εύφλεκτα πλαστικά, είναι πεταμένα σε οικόπεδα που συνορεύουν με κατοικημένες περιοχές, στον Γέρακα.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Ertnews εντόπισε τη δασική περιοχή, όπου πετιούνται παράνομα ξερά κλαδιά και χόρτα.

Στην Κάτω Κηφισιά, δίπλα στο εργοστάσιο που κάηκε, βρίσκονται πολλά ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για τη βιομηχανική περιοχή.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς με τον τεράστιο όγκο υλικού που συσσωρεύεται δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να μεταφέρουν τα υλικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Έως τις 30 Ιουνίου έχει παραταθεί η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr. H νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης καθαρισμού οικοπέδων από τους Δήμους, αλλά και για καταγγελία των ιδιοκτητών που δεν έχουν καθαρίσει ακάλυπτους χώρους.

Ψευδής δήλωση οδηγεί σε πρόστιμα από 1.000 έως και 54.000 ευρώ.

Σε ένα μήνα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου , από την 1η Μαΐου έως και τις 13 Ιουνίου, η Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει 56 συλλήψεις και έχει επιβάλει 170 διοικητικά πρόστιμα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για την παράνομη καύση ύλης, όπως ξερά χόρτα, περιττώματα ζώων και απορρίμματα.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.