Γέρακας: Να εξασφαλιστούν υποδομές για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής στην Μπαλάνα

Άμεσα να προβεί ο δήμος σε όλες τις σχετικές ενέργειες ώστε εξασφαλίσει σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τη στέγαση των προ νηπίων και νηπίων της περιοχής Μπαλάνα της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα, ζητά η Ομάδα Γυναικών Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας (μέλος της ΟΓΕ), που στέκεται στο πλευρό των γονέων μετά την … κλήρωση που έγινε ώστε να αποφασιστεί ποιο παιδί θα μείνει εκτός.

Παράλληλα, η Ομάδα Γυναικών απαιτεί «την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος όλων των παιδιών για ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλείς και κατάλληλες υποδομές προσχολικής εκπαίδευσης στα πλαίσια των υποχρεώσεων του δήμου».

Δείτε ακόμα:  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα για τον 1o χρόνο της Διοίκησης Τσίρκα: Η επαναφορά της «καμένης γης» δεν συγκινεί κανέναν

Τονίζει επίσης πως η Ομάδα «από κοινού με άλλους φορείς γονέων και εκπαιδευτικών, στέκεται στο πλευρό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Νηπιαγωγείου και 3ου Δημοτικού Γέρακα, που αγωνίζονται και διεκδικούν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τη στέγαση των προνηπίων και νηπίων της περιοχής Μπαλάνα της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα».

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία τους προς την αντιδήμαρχο παιδείας του δήμου, Β. Μελισσά «ζητήσαμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης των παιδιών που είναι υπεράριθμα (5ο, 9ο και 10ο νηπιαγωγεία Γέρακα) και συγκεκριμένα για αυτά από την Μπαλάνα με τη δημιουργία νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή». Και αυτό καθώς οι γονείς καλούνται να διανύσουν απόσταση έως και 6 χλμ για να πάνε τα παιδιά τους σε κοντέινερ ή χώρους δημοτικών σχολείων, που δεν διασφαλίζουν καμία εκπαιδευτική διαδικασία, αφού αυτοί οι χώροι δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για νήπια ούτε ανατομικά ούτε παιδαγωγικά. Κανένα υγειονομικό μέτρο δεν μπορεί να ακολουθηθεί προφανώς όπως επίσης κανένας δεν εγγυάται την ασφάλεια των νηπίων».

Δείτε ακόμα:  “Καρφιά” Δούρου στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι (βίντεο)

Καταλήγοντας, επιρρίπτει ευθύνες και στη δημοτική αρχή αφού «ενώ γνώριζε ότι το Σεπτέμβρη θα έπρεπε να λειτουργήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική η αγωγή, δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές και υπόσχεται, δια της αντιδημάρχου Παιδείας, ότι μέχρι τέλος Οκτώβρη θα λυθεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση κοντέινερ».