Για μήνες στα ψυγεία νεκροθαλάμων των νοσοκομείων νεκροί από κορoνοϊό!

Πραγματικά σοκάρει η αποκάλυψη που έκανε ο ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Και ανέφερε ότι στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων παραμένουν για μήνες νεκροί από κορονoϊό!

Η όλη υπόθεση ξεκινάει όταν συγγενείς ασθενών που πεθαίνουν από κορονοϊό αμφισβητούν την αιτία θανάτου και δεν παραλαμβάνουν τις σορούς, ζητώντας να υποβληθούν σε νεκροψία, παρουσία δικηγόρου, χωρίς όμως να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα.

Οι θεράποντες γιατροί παραγγέλνουν τη νεκροψία, διαφορετικά οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία και έτσι νεκροί από κορονοϊό «παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος.

Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να κρατάνε νεκρούς επί πολλές ημέρες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε και χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Αττικό Νοσοκομείο, στο νεκροθάλαμο του οποίου υπάρχει από την… 1η Ιουνίου νεκρή γυναίκα από κορονοϊό, καθώς οι γιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιαννακός: «Μετά από ημέρες, προσήλθαν οι συγγενείς να την παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενήργησε και ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε, τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η νεκρή παραμένει για τέσσερις μήνες στο νεκροθάλαμο, με ψυγεία συντήρησης στο Αττικό με έντονη δυσοσμία»!

Μιλάμε δηλαδή για πολύ σοβαρή καταγγελία, διότι αφορά θέμα δημόσιας υγείας, με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.