Γιάννης Απέργης: «Ήρθαμε στην Ελλάδα επειδή η Αλβανία διαλυόταν τότε»

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Απέργης. Ο ηθοποιός μίλησε για την εποχή που ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι πολύ περήφανος για την καταγωγή του.

Γιατί πήρες την απόφαση η οικογένειά σου να έρθετε στην Ελλάδα;

Η οικογένειά μου αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Ήρθε πρώτα ο πατέρας μου, το πολίτευμα στην Αλβανία κατέρρεε εκεί την περίοδο. Ουσιαστικά η χώρα διαλυόταν.

Δείτε ακόμα:  Κραυγή αγωνίας για τον Σπύρο Φωκά: Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η έκκληση για βοήθεια

Στα σχολικά χρόνια βίωσες ρατσισμό;

Παλαιότερα τα πράγματα ήταν πιο άγρια. Τώρα πια έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι λαοί θέλουμε, δεν θέλουμε, γινόμαστε ένα, παντρευόμαστε μεταξύ μας. Το μόνο που μας χωρίζει κατά τη γνώμη μου, είναι μια σημαία και η ιστορία. Οι άνθρωποι έχουν τα ίδια ήθη και έθιμα σε Ελλάδα και Αλβανία. Θυμάμαι στο χωριό μας γιορτάζαμε Πάσχα, 15Αυγουστο.

Θα γυρνούσες πίσω στην Αλβανία;

Δείτε ακόμα:  Σοκαριστικό! 10 νεκρές γυναίκες το 2021 - Δώρα, Καρολάιν, Ελένη, Άννα...

Είμαι περήφανος για το πού γεννήθηκα, για το επίθετό μου, για την ιστορία του παππού μου, του πατέρα μου, οπότε δεν μπορώ να απαρνηθώ τίποτα. Αν υπήρχε καλλιτεχνικός λόγος, θα πήγαινα. Θα ήθελα πραγματικά να πάω εκεί και να παίξω τον Έλληνα. Ξέρεις, έχω έρθει από πέντε χρονών, η χώρα μου, μέσα στην καρδιά μου, είναι η Ελλάδα. Αν γινόταν πόλεμος, θα πολεμούσα με την Ελλάδα.

zappit.gr