Γιάννης Κότσιρας: Ο πατέρας μου με γνώρισε 2,5 ετών

Ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ, καλεσμένος του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά και μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα του που του έλειψε πολύ όταν ήταν παιδί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κότσιρας, ο πατέρας του σαν ναυτικός που ήταν έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικογένειά τους: «Ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης, ασυρματιστής, στα καράβια. Έλειπε πάρα πολύ καιρό από το σπίτι. Μέχρι το 1981, τότε που άλλαξε η Κυβέρνηση και αργότερα εφάρμοσαν το «6 μήνες στεριά, 6 μήνες θάλασσα», φαντάσου ότι εμένα με γνώρισε 2,5 ετών. Έκανε 2ετίες, 3ετίες, 4ετίες. Ήταν πολλά τα χρόνια που ταξίδευαν τότε.

Ένα σκηνικό, που θυμάμαι έντονα, είναι όταν ήμουν στη Δ’ Δημοτικού και είχα πάθει πνευμονία. Ο πατέρας μου ήταν στην Ιαπωνία, το έμαθε και πήρε τηλέφωνο. Όταν σήκωσα το τηλέφωνο δεν κατάφερε να μου μιλήσει, γιατί είχε πνιγεί από το κλάμα. Τότε το καράβι που ταξίδευε πρέπει να ήταν του εφοπλιστή του Ωνάση. Του έδωσε τη δυνατότητα να φύγει, βρήκε αντικαταστάτη, έφυγε, πήρε ελικόπτερο, αεροπλάνο και μέσα σε 2 ημέρες έφτασε εδώ για να με δει.

Θα σας πω άλλο ένα γεγονός. Ήμασταν στο παλιό αεροδρόμιο, στο Ελληνικό. Τότε είχαν ακόμα τζάμια και έβλεπες τις αφίξεις και τις βαλίτσες που έρχονταν. Είδα τον πατέρα μου από μακριά, έτρεξα και έσπασα το τζάμι για να πάω να τον βρω. Μάλιστα, από ό,τι έμαθα, αυτό το περιστατικό οδήγησε στο να βάλουν plexiglass, ώστε να μην βλέπεις τι γίνεται. Τρέλα. Όταν έφτανε στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να του ανοίγουμε τις βαλίτσες για να δούμε τις μας είχε φέρει», είπε περιγράφοντας τη λαχτάρα που είχε για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Ο ίδιος σαν πατέρας νιώθει ακόμη και τις τρεις ημέρες που θα λείψει για να πάει στην Κύπρο για εμφανίσεις, πολλές: «Εγώ τώρα σκέφτομαι ότι φεύγω μεθαύριο να πάω στην Κύπρο και ότι θα λείψω 3-4 ημέρες και παθαίνω τρέλα. Και φαντάζομαι τώρα έναν άνθρωπο που μπαίνει στη λάντζα του πλοίου και μπορεί να κάνει 6 μήνες ή 2 χρόνια», τόνισε συγκρίνοντας τη δουλειά του πατέρα του με τη δική του.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.