Γιάννης Πλούταρχος: Έχασε την πρώτη μάχη για τα 7,5 εκ. με την εφορία στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πλούταρχος – Εφορία σημειώσατε 2. Η ποινική διαδικασία εναντίον του γνωστού τραγουδιστή που αφορά μη δηλωθέντα εισοδήματα, επιβολή φόρων και προστίμων έληξε υπέρ της εφορίας.

Την ίδια στιγμή πάντως εκκρεμούν ακόμα στο ίδιο δικαστήριο άλλες τρεις υποθέσεις του τραγουδιστή και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.

Όλα άρχισαν όταν σε έλεγχο της ΔΟΥ που υπάγεται ο τραγουδιστής εντοπίστηκαν γκρίζες ζώνες και κενά ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια ο ΣΔΟΕ είχε κάνει έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του Πλούταρχου όσο και της συζύγου του.

Δείτε ακόμα:  Γεωργία Βασιλειάδου - Νίκος Ρίζος: Δείτε τους σε σπάνια φωτό από πρόβες

Μέρος του ποσού έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση, ενώ για το υπόλοιπο έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια του Πειραιά και πλέον -έπειτα από αναιρέσεις- έχουν αρχίσει να εκδίδονται αμετάκλητες αποφάσεις από το ΣτΕ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, η ΔΟΥ κατάσχεσε τα φορολογικά βιβλία που τηρούσε ο καλλιτέχνης, ενώ διενήργησε έλεγχο κίνησης των τριών τραπεζικών λογαριασμών του για το διάστημα 2001-2011. Από τον συγκεκριμένο έλεγχο προέκυψε ότι στους λογαριασμούς του είχαν γίνει καταθέσεις χωρίς να έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα παραστατικά-φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών κ.λπ.).

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο αδελφός του δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα, Λεύτερης

Ο ίδιος ο Πλούταρχος (Γιάννης Κακοσαίος το όνομα του) υποστήριξε κατά περίπτωση, μεταξύ των άλλων, ότι μια κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε γίνει ήταν από αμοιβή λόγω της επικείμενης συμμετοχής του σε συναυλία, η οποία ήταν μεν προγραμματισμένη να γίνει, αλλά τελικά αναβλήθηκε κι έτσι τα χρήματα επιστράφηκαν.
Ενας από τους ισχυρισμούς ήταν, επίσης, ότι δεν είχε υποχρέωση να εκδώσει αποδείξεις για ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιατί «τα ποσά αυτά δεν αποτελούν αμοιβή για παρασχεθείσες υπηρεσίες, αλλά προκαταβολή έναντι μελλοντικών εκτελεστικών δικαιωμάτων, για την είσπραξη των οποίων εξέδωσε φορολογικά στοιχεία κατά τον χρόνο συμψηφισμού τους».

Δείτε ακόμα:  Παύλος Ευαγγελόπουλος: Εντυπωσιάζει την Πάρο με το κορμί του ο «Ιάσονας» του «Ρετιρέ» (φωτό)

Τελικά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως απαράδεκτους όλους τους προβαλλόμενους λόγους αναιρέσεως του καλλιτέχνη και επικύρωσαν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά δηλαδή την απόφαση κατά του η οποία αφορά τη διαφορά φόρων, προσαυξήσεων και προστίμων που είχαν επιβληθεί για τα οικονομικά έτη 2003 και 2007.

topontiki.gr