Γιατί άλλαξαν τις κλειδαριές στην δομή της Κιβωτού στην Ραφήνα; Τι συνέβη στην πραγματικότητα

Ο πατήρ Αντώνιος πέρασε χθες στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Κιβωτό του Κόσμου, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Εκκλησίας, της κυβέρνησης και του νέου Δ.Σ της οργάνωσης.

Μάλιστα, υποστήριξε, πως τον πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο, τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, καθώς άλλαξαν τις κλειδαριές από το σπίτι της δομής στη Ραφήνα όπου διέμενε.

Γιατί άλλαξαν τις κλειδαριές στην δομή της Κιβωτού στην Ραφήνα. Τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου 2022, διατάχθηκε, μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η αποχή του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και των συνεργατών του από την εκτέλεση οιονδήποτε καθηκόντων που περιλαμβάνουν άμεση και προσωπική επαφή με τα φιλοξενούμενα ανήλικα ή ανάμιξή του στην φροντίδα τους, η απομάκρυνσή του και η μη προσέγγισή του στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Καθώς μέρος των χώρων της Κιβωτού στον Κολωνό είχαν μετατραπεί σε οικία του πατέρα Αντώνιου, η νέα διοίκηση, στο πλαίσιο του εισαγγελικού διατάγματος, προέβη σε αναγκαστική αλλαγή των κλειδαριών.

Η νέα διοίκηση είναι παρούσα καθημερινά στους χώρους του φορέα στον Κολωνό, οποιαδήποτε ανάγκη για πρόσβαση από τον πατέρα Αντώνιο θα μπορούσε να της κοινοποιηθεί έτσι ώστε να πράξει ανάλογα.

Η άνευ προηγουμένου επίθεση του πατέρα Αντώνιου

Νωρίτερα, ο πατήρ Αντώνιος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον κυβέρνησης, της Εκκλησίας αλλά και το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός εκ των συνηγόρων του, του Θρασύβουλου Κονταξή, ο πατήρ Αντώνιος υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία εις βάρος του, ούτε έχει κληθεί κανείς εκ των κατηγορουμένων, όπως γράφεται.

Συνεχίζοντας, όμως, ο συνήγορός του είπε: «Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας, συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης η οποία έβαλε ένα εγκάθετο σχήμα στο ΔΣ με επικεφαλής μια εφοπλιστή» είπε ο κ. Κονταξής.

Υποστήριξε δε ότι «παράνομα και αυθαίτερα χθες το βράδυ άλλαξαν τις κλειδαριές από το σπίτι της δομής στη Ραφήνα». «Πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου» είπε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή είναι ανέστιος και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και ζήτησε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

«Ελπίζω ο κ. Ιερώνυμος, η κα Μαρτίνου, η κα Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση καμία ενημέρωση αλλά και «δεν υπάρχει το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο».

Πηγή: iefimerida

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.