Γιατί δεν βρέθηκαν σημάδια στον λαιμό της Καρολάιν; Η ειδική λαβή που προκαλεί απώλεια αισθήσεων (video)

Με ειδική τεχνική φέρεται να έπνιξε ο εκπαιδευμένος πιλότος την 20χονη γυναίκα του Καρολάιν, μπροστά στα μάτια του μωρού τους, στη σοφίτα της μεζονέτας των Γλυκών Νερών.

Στο λαιμό της 20χρονης μητέρας δεν βρέθηκαν σημάδια ούτε εντοπίστηκαν ίχνη πάλης στο σώμα της. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος άλλαξε την κατάθεσή του και ενώ στην αρχική υποστήριξε ότι έκλεισε το στόμα και τη μύτη της συζύγου του προκαλώντας της ασφυξία, στην δεύτερη υποστήριξε ότι είχε πέσει επάνω της με όλο το βάρος του σώματός του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του δεν έδωσε στον ανακριτή τις απαντήσεις που ζητούσε να λάβει για το τι συνέβη ακριβώς τις στιγμές πριν και μετά την δολοφονία της 20χρονης, καθώς προσπαθούσε να παρουσιάσει το έγκλημά του ως πράξη την οποία δεν είχε συνειδητοποιήσει.

Δείτε ακόμα:  Ο τελευταίος καβγάς πριν σφάξει την γυναίκα του από ζήλια – «Τσακώνονταν» συχνά λένε οι γείτονες (video)

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η Καρολάιν, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ανέφερε ότι ο θάνατος που έχει προκληθεί από ασφυξία δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί, επομένως αναζητείται το αποτύπωμα της ασκειθήσας βίας: «Η απώλεια της συνείδησης μπορεί να επέλθει και από μία λαβή, αλλά και να μην εμφανίσει εξωτερικές κακώσεις αν έχει μεσολαβήσει ένδυμα», είπε μιλώντας στο Live News.

Aπό πλευράς του ο Θέμης Χαμογεωργάκης, διευθυντής β’ καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου αναφέρθηκε στην τεχνική πνιγμού που δεν αφήνει σημάδια:

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Δάφνη: «Δεν άφηνε την Άννα να κάνει τίποτα...» - Η προφητική ανάρτηση της γειτόνισσας

«Σε τεχνική πνιγμού αποφράζονται και οι 2 καρωτίδες και σταματάει να πηγαίνει αίμα στο κεφάλι. Το θύμα χάνει τις αισθήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φαντάζομαι είναι λιγότερο επώδυνο από τα αποφράζεις τον αεραγωγό, να κλείσεις δηλαδή το στόμα και τη μύτη» δήλωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Όταν υπάρχει ανοξία στον εγκέφαλο οι παλμοί πέφτουν μέχρι να κάνεις καρδιακή ανακοπή. Ο άνθρωπος συνέρχεται εάν δεν συμβεί κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Αν είχε αφαιρεθεί ο βρόγχος πιο νωρίς, το πιο πιθανό είναι ότι θα συνερχόταν και θα είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της. Τα σημεία της ασφυξίας δεν επισκιάζονται, δεν κρύβονται. Αυτό που είναι στη συζήτηση είναι εάν μπορεί να γίνει ασφυξία χωρίς το αποτύπωμα της ασκειθησας βίας. Όταν έχεις περισφίξει τον λαιμό με ένα αντικείμενο μαλακό και προκαλέσεις απώλεια συνείδησης, μετά μπορείς να ολοκλήρωσεις τη δράση σου χωρίς να έχεις αποτύπωμα», υπογράμμισε ο κ. Τσαντίρης.

Δείτε ακόμα:  Γ. Σωφρόνης: Θα προσπαθήσουμε για όλους τους συνδημότες μας στην Παλαιά Φώκαια, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις

newsbreak.gr