Γιατί είναι στα μαχαίρια Instagram και Pornhub;

Ο κακός χαμός τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στο Instagram και το Pornhub.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Instagram ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού του Pornhub στην πλατφόρμα και μία εβδομάδα αργότερα αφαίρεσε οριστικά τον λογαριασμό. Ο ισχυρισμός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στην εταιρεία Meta, είναι ότι το Pornhub, παραβίασε επανειλημμένα τις πολιτικές της κοινότητας.

Απαντώντας σε αυτή την ενέργεια το Pornhub δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή προς τη Meta και το Instagram ότι η επιβολή των κανόνων του Instagram είναι «αδιαφανής, μεροληπτική και υποκριτική». Η επιστολή είχε πάνω τις υπογραφές 60 ατόμων που εργάζονται από διάφορα πόστα στην βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων και απευθυνόταν σε τέσσερα μεγαλοστελέχη της Meta, μεταξύ των οποίων ο CEO Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι.

«Οι εργαζόμενοι και οι καλλιτέχνες της βιομηχανίας έχουν στοχοποιηθεί άδικα με απαγορεύσεις, αναστολές λειτουργίας των προφίλ τους, αφαίρεση της δυνατότητας να κάνουν Live και κατέβασμα των αναρτήσεών τους, παρόλο που προσέχουν ιδιαίτερα για να μην παραβιάσουν τις Κοινοτικές Οδηγίες του Instagram» αναφέρεται στην επιστολή. «Ο βιοπορισμός των ανεξάρτητων δημιουργών πλήττεται από την απερίσκεπτη και διακριτική συμπεριφορά του Instagram».

Το Instagram υποστηρίζει από την πλευρά του ότι όλοι οι λογαριασμοί υπόκεινται τους ίδιους ακριβώς κανόνες. Εκπρόσωπος της πλατφόρμες δήλωσε στο techcrunch.com ότι ακόμα και παγκόσμιοι σελέμπριτις, όπως η Μαντόνα, έχουν επίσης αντιταχθεί σε αποφάσεις της πλατφόρμας για περιορισμό περιεχομένου.

Το Instagram δεν έχει απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή του Pornhub αλλά παλιότερα είχε αναφέρει ότι: «Δεν έχουμε πολιτικές που προσπαθούν να βλάψουν δημιουργούς περιεχομένου για ενηλίκους και ποτέ δεν θα απενεργοποιούσαμε έναν λογαριασμό απλά και μόνο επειδή τον διαχειρίζεται ένας δημιουργός ενηλίκων – δεν κατηγοριοποιούμε λογαριασμούς με αυτόν τον τρόπο. Ένας ενήλικος δημιουργός μπορεί να έχει έναν λογαριασμό υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας».

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.