Γιατί έπεσε από το παράθυρο ο γαμπρός της οικογένειας Λάτση

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Οκτωβρίου όταν αποκαλύπταμε τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της Μαργαρίτας Λάτση, Γιώργου Κατσιάπη, η επιχειρηματική ελίτ σε Ελλάδα και εξωτερικό πάγωσε.

Η είδηση προήλθε απευθείας από το Μονακό από πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν πολύ κοντά στον καθόλα επιτυχημένο και αξιαγάπητο επιχειρηματία τα οποία αδυνατούσαν να πιστέψουν την δυσάρεστη είδηση. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοκινητιστικό, στην συνέχεια όμως ο έγκυρος ιστότοπος μετέδωσε ότι το ατύχημα οφειλόταν σε πτώση του γαμπρού της οικογένειας Λάτση από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο Μονακό όπου ζούσε μόνιμα.

Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές κανείς στην Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή η επιθυμία της βαθύπλουτης οικογένειας ήταν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Μόνος και απελπισμένος

Πηγές από το Πριγκιπάτο οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης περιγράφουν με μελανά χρώματα τις τελευταίες ημέρες του πρώην διευθυντή της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών EFG Eurofinanciere d΄ Investissements SAM,­ που λειτουργούσε και λειτουργεί ως ένας από τους πολλούς επενδυτικούς βραχίονες του ομίλου της Eurobank.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι εδώ και λίγο καιρό οι σχέσεις του Γιώργου Κατσιάπη με την οικογένεια Λάτση είχαν διαρραγεί καθώς ο γάμος του με την Μαργαρίτα περνούσε από 40 κύματα. Όπως μάλιστα επισημαίνουν πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος του επιχειρηματία Κατσιάπης και Λάτση είχαν τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους για άγνωστους λόγους. «Χώριζαν και λίγο μετά τα ξαναέβρισκαν. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό δεν ήταν μαζί. Μάλιστα είχαν πάρει και διαζύγιο», αναφέρει αξιόπιστη πηγή.

Ουδείς, όπως γράψαμε παραπάνω, είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και ο επιχειρηματίας έπεσε από τον πέμπτο όροφο του διαμερίσματος. Αυτό που είναι όμως γνωστό σε ολόκληρο το Πριγκιπάτο είναι πως το τελευταίο διάστημα ένοιωθε μόνος. Θεωρούνταν ξένο μέλος της οικογένειας την οποία είχε πραγματικά λατρέψει και για την οποία είχε αγωνιστεί. Άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι εξαιτίας της ασταθούς σχέσης του με την Μαργαρίτα Λάτση είχε απολέσει πολλά από τα προνόμια τα οποία είχε κερδίσει με το σπαθί του και την εργατικότητα την οποία επεδείκνυε.

Άλλωστε όλοι όσοι μιλούν για τον Γιώργο Κατσιάπη αναφέρονται σε ένα «σπουδαίο ελληνόπουλο που άξιζε τα χρήματα που είχε και τις τράπεζες που διοικούσε». Επιπροσθέτως κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστιο και κρυφό φιλανθρωπικό έργο, πάντα χαμογελαστό και χαμηλών τόνων. Από τον γάμο του με την Μαργαρίτα, την μικρότερη κόρξ του καπετάν Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Λάτση είχε αποκτήσει δυο παιδιά. Τον Γιάννη και την Τατιάνα, οι οποίοι μάλιστα είναι εξαιρετικά ταλέντα στο σκάκι.

Πηγή: ereportaz.gr