“Γιατί ψηφίζω Δημήτρη Τσανικλίδη”

Λίγο πριν την ώρα της κάλπης για τις εθνικές εκλογές και όλα δείχνουν πως η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι γεγονός. Εκτός όμως από πρωθυπουργό, που δεδομένα πλέον θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλούμεθα να επιλέξουμε και τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Φρονώ ότι μετά από όσα έχουμε ζήσει τόσα χρόνια, θα πρέπει οι επιλογές μας να είναι ανάλογες των προσδοκιών μας από τη νέα Κυβέρνηση.

Τι θέλουμε, άραγε, από τη νέα, αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
* Θέλουμε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος;
* Θέλουμε παρωχημένες νοοτροπίες και πρακτικές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο;
* Θέλουμε περιορισμούς στο έργο του Πρωθυπουργού μας;

Ή μήπως θέλουμε:
* Να ανανεωθεί κοινοβουλευτικά και πολιτικά;
* Να αφήσει πίσω τις πληγές του παρελθόντος και να επανεκκινήσει δυναμικά τη χώρα;
* Να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία του;

Η επιλογή είναι δική μας και είμαι βέβαιος πως όλοι όσοι πιστεύουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πολιτικό του ήθος, στο όραμα και τη δυναμική του, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στη μεγάλη προσπάθειά του.

Με κάθε σεβασμό προς κάθε υποψήφιο βουλευτή, η δική μου επιλογή είναι ο Δημήτρης Τσανικλίδης.
Στηρίζω και ψηφίζω Δημήτρη Τσανικλίδη για πολύ συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και ουσιαστικούς λόγους:

α) Από την πρώτη μέρα που συστηθήκαμε, πριν δύο περίπου χρόνια, οπότε και ξεκίνησε τις περιοδείες του στην Ανατολική Αττική, μου έδωσε την αίσθηση ενός ανθρώπου έντιμου, μετρημένου και συγκροτημένου, με γνήσιο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό του, που με κέρδισε με την απλότητα και την αβίαστη ειλικρίνειά του. Ομολογώ πως αυτά τα δυο χρόνια διαπίστωσα επανειλημμένως πως αυτή η πρώτη μου εντύπωση ήταν και η σωστή.

β) Η εμπειρία μου λέει πως κάθε άνθρωπος, όταν καταγίνεται με κάτι, είτε δουλειά είτε σχέση είτε χόμπι είτε πολιτική, το αποτέλεσμα επηρεάζεται άμεσα από την ποιότητα του χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Γνωρίζοντας προσωπικά και «από κοντά» το Δημήτρη Τσανικλίδη, έχω τη βεβαιότητα πως θα είναι αποτελεσματικότατος και άριστος ως βουλευτής.

γ) Παρόλο που έχει υπηρετήσει τη Ν.Δ. από διάφορες θέσεις, από αφισοκολλητής μέχρι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής, εντούτοις ποτέ δεν υπήρξε παιδί του κομματικού σωλήνα. Είναι αυτοδημιούργητος, αυτό που λέμε «παιδί της πιάτσας», συμμετέχει ενεργά στην αγορά εργασίας και ο ίδιος και η οικογένειά του, βιώνουν τις δυσκολίες και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης ακριβώς στον ίδιο βαθμό με όλους μας.
Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε πως, αυτός που βρίσκεται στη θέση μας, μπορεί όχι να μας καταλάβει μόνο, μπορεί να μας νιώσει, να μας πονέσει και να νοιαστεί για μας περισσότερο από τον καθένα…

δ) Εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την κοινοβουλευτική ανανέωση που ζητά και επιδιώκει ο αυριανός μας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θα είναι μια νέα παρουσία στη Βουλή, που δεν θα την αγγίζουν τα λάθη και οι φθορές του παρελθόντος.

ε) Ενσαρκώνει ιδανικά την πολιτική ανανέωση, ταυτιζόμενος πλήρως με τις αρχές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, την έχει πάει «ένα βήμα παραπέρα», καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής που πιστεύει ακράδαντα πως το ανθρώπινο δυναμικό της Ανατολικής Αττικής είναι η βαριά βιομηχανία της, που αν στηριχθεί σωστά και του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, η ανάπτυξη θα γίνει πραγματικότητα!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, εμείς είμαστε αυτοί που στη μεγάλη «μάχη του σταυρού» θα παίξουμε το σημαντικότερο ρόλο, θα «σταυρώσουμε» τους εκλεκτούς μας. Έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε σταυρό σε τρεις υποψηφίους βουλευτές.

Ανεπιφύλακτα συνιστώ ο ένας σταυρός να δοθεί στο Δημήτρη Τσανικλίδη, γιατί είναι ένας από εμάς, έντιμος, εργατικός, που θα παραμείνει απλός και η πόρτα του δεν θα είναι, μόνο, πάντα ανοιχτή για όλους μας, αλλά και ο ίδιος θα βρίσκεται πάντα μπροστά στη δική μας πόρτα!

  • Ο δημήτρης Τσανικλίδης είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία