Γιατί θα ακριβύνει κι άλλο η σοκολάτα

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές κακάο πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα έτσι ώστε αυτό να πληροί τους κανόνες βιωσιμότητας της περιοχής, προειδοποίησε ο βασικός παραγωγός της Γκάνας.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα, που μαζί προμηθεύουν περίπου τα δύο τρίτα του συστατικού της σοκολάτας, πρέπει να δημιουργήσουν συστήματα για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν καλλιεργούνται σε αποψιλωμένα εδάφη. Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος αυτού του μήνα, αν και οι εταιρείες έχουν προθεσμία έως το τέλος του 2024 για να συμμορφωθούν.

Η ΕΕ λαμβάνει επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η παιδική εργασία εντός των αλυσίδων εφοδιασμού εταιρειών. Ωστόσο, η εκπλήρωση των απαιτήσεων των κανόνων θα έχει ένα επιπλέον κόστος που θα πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Συμβουλίου Κακάο της Γκάνας, Joseph Boahen Aidoo. Οι δαπάνες, που θα πρέπει να γίνουν, περιλαμβάνουν συστήματα ιχνηλασιμότητας.

«Θέλουμε να παράγουμε κακάο με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, και αυτό έχει μια συγκεκριμένη ποιότητα και κόστος που ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει», δήλωσε ο Aidoo σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα Άκρα.

Η προειδοποίηση της Γκάνας για επιπλέον κόστος έρχεται καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πιέζονται από τις υψηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ – συμπεριλαμβανομένων των απολαυστικών λιχουδιών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στο Λονδίνο έχουν σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016, εν μέσω ανησυχιών ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις προμήθειες.

euro2day.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.