Γυναίκα κυκλοφορούσε με κορονοϊό στη Ρόδο

Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής 60χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, η οποία διαγνώσθηκε ύστερα από μοριακό έλεγχο θετική στον κορονοϊό.

Διέμενε μαζί με μια 78χρονη φίλη της σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Την Παρασκευή, και ενώ είχε προσβληθεί από κορονοϊό, πήγε εκδρομή με την φίλη της εκτός πόλεως Ρόδου, συνέφαγαν σε εστιατόριο και ένιωσε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, σε ιδιωτική κλινική υποβλήθηκε αρχικώς σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης, το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό. Μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Το πρωί του Σαββάτου το τέστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενή από άλλη υγειονομική μονάδα. Και το τεστ αυτό βγήκε θετικό. Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν και η φίλη της έχει μολυνθεί από τον ιό.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Αθώος ο οδηγός ταξί που φερόταν ότι «έσπασε» την καραντίνα

Η κατάσταση της υγείας της 60χρονης δεν εμπνέει ανησυχία.