Γιώργος Καπουτζίδης – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που χάλασε η φιλία τους μετά το «Παρά 5»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Studio 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια, αν υπάρχουν ρόλοι που έχει γράψει στο παρελθόν, τους οποίους δεν θα τους έγραφε σήμερα με τα δεδομένα της εποχής. Αφορμή γι΄αυτή την ερώτηση ήταν προφανώς η τοποθέτησή του για τον Νίκο Μουτσινά.

Ορμώμενος απ΄αυτή την ερώτηση, ο Γιώργος Καπουτζίδης θέλησε να μιλήσει για πρώτο φορά για την παρεξήγηση που υπήρξε με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που είχε ως αποτέλεσμα η φιλία τους να πάψει για ένα διάστημα.

Αιτία για αυτό, που πήρε μεγάλες διαστάσεις και στα μέσα, ήταν μια αλλαγή που θέλησε να κάνει ο Γιώργος Καπουτζίδης σε έναν ρόλο στη σειρά «Εθνική Ελλάδος», που τον οδήγησε σε αντικατάσταση της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

«Η “Εθνική Ελλάδος” ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Κι επειδή μιλάμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό, δε μου έχει κάνει απολύτως τίποτα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ότι μπορεί να στενοχώρησε έναν άνθρωπο μου, τα βρήκαν, είναι δικό τους θέμα. Όλο αυτό που είπα (για τον Μουτσινά) δεν είναι προσωπικό.

Δείτε ακόμα:  Γκιώνης για Ιωάννα Τούνη: Είναι φίλη με όλους τους βιαστές από το Αχίλλειον

Για την Ελισάβετ θέλω να πω πόσο με ταλαιπώρησε κι εμένα αυτό που ήθελα να κάνω. Το είπα και στην Ελισάβετ το καλοκαίρι που μας πέρασε γιατί την στενοχώρησα, δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση κι επιτέλους έμαθε το γιατί . Όταν έγραφα την Εθνική Ελλάδος, ο ρόλος της Φρόσως, της κομμώτριας που έπαιξε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ήταν γραμμένος για την Ελισάβετ. Τον είχα γράψει για εκείνη και τον είχε διαβάσει.

Ξεκίνησα να γράφω τη σειρά το 2011-2012 κι ήταν πολύ διαφορετικός ρόλος. Ήταν μια αγαθή κομμώτρια, λίγο στρουμπουλή, που θα πέφτει στον πάγο και θα γελάμε κτλ. Στην πορεία – αφήνω το γράψιμο για λίγο λόγω θεάτρου και είδατε η σειρά παίχτηκε το 2015 – με την άνοδο του φασισμού, στο οποίο δεν αντιδρούσε και κανένας, αισθάνθηκα μια φλόγα μέσα μου, ότι κάτι πρέπει να πω, δε γίνεται να το αφήσω. Δεν ένιωθα καλά να κάνω τον χαριτωμένο.

Δείτε ακόμα:  Σταμάτης Γονίδης: Συνεχίζεται η κόντρα με την Ματίνα Παγώνη – «Μιλάει για νεκρούς και γελάει»

Ξαφνικά αυτός ο ρόλος άρχισε να αλλάζει και δεν ήθελα μία παχουλή που να πέφτει στο πάγο, ούτε που δεν τα πηγαίνει καλά με τον άντρα της. Ήθελα ο άνδρας της να είναι φασίστας, καταπιεστικός, αυταρχικός, ήθελα το παιδί να έχει πέσει στην τρύπα του φασισμού και ήθελα η ίδια να είναι μια ευάλωττη γυναίκα, φοβερά εύθραυστη και καταπιεσμένη.

Είδα πως αυτός ο ρόλος δεν ταιριάζει στην Ελισάβετ γιατί είναι τόσο σαρωτική προσωπικότητα, εξαιρετική ηθοποιός και δεν μου ταίριαζε σαν physic, ότι θα είναι η γυναίκα που θα καταπιεστεί τόσο και θα την χτυπά ο σύζυγός της. Δεν τολμούσα να της το πω. Ντρεπόμουν πάρα πολύ. Κάποια στιγμή το κατάλαβε. Υπεκφυγές. Όταν είμαστε σε μία δύσκολη θέση δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τι να πούμε, ώσπου είπε “εγώ καταλαβαίνω κι αποχωρώ για να σε βγάλω από την δύσκολη θέση”.

Δείτε ακόμα:  “Ράγισε καρδιές” η κόρη του Βοσκόπουλου με το μήνυμα για τους έξι μήνες από το θάνατό του

Εκεί χαθήκαμε κι υπήρχαν παρεξηγήσεις. Είχε πολύ δίκιο σε εκείνη την παρούσα φάση. Τώρα αν μετά είπε καμια χαζομάρα σε συνέντευξη, που να με στενοχώρησε και να με πλήγωσε και να με αδίκησε, ναι, εντάξει έγινε κι αυτό.

Δεν θέλησα να μείνω στο ευκολάκι να πέφτει η Ελισάβετ στον πάγο. Θέλησα να πω κάτι άλλο. Θέλησα να αλλάξω την ιστορία μου. Είναι μια αλλαγή που την έκανα στην πορεία της σειράς, με κίνδυνο μια φιλία. Και την έχασα την φιλία. Ένιωσα περισσότερο καλά να πω αυτό που έχω μέσα μου παρά να κάνω τον χαριτωμένο. Αυτό πρέπει να κάνει ένας δημιουργός. Όταν το είπα στην Ελισάβετ, το κατάλαβε απόλυτα. Μού είπε “έπρεπε να κάνεις αυτό που ήθελες και να μου το πεις”», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

dailymedia.com.gr