Γιορτινά παραμύθια και τραγούδια με μικρούς & μεγάλους στο Yellow Monkey

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού Yellow Monkey (Δαβάκη Πίνδου 60) στη Ραφήνα, η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή θα μοιραστεί γιορτινά παραμύθια και τραγούδια με μικρούς και μεγάλους.

Μαζί της ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς, στο φλάουτο, την κιθάρα, το μαντολίνο και τα κρουστά θα διανθίζει την αφήγηση με γιορτινές μελωδίες και καλαντίσματα και όλοι μαζί θα γιορτάσουμε και θα προϋπαντήσουμε τη νέα χρονιά με ευχές, φαντασία και θαλπωρή.

Παραμύθια γεμάτα φρέσκο χιόνι, αρώματα πεύκου, έλατου και μπαχαρικών, περιπέτειες και ζεστές αγκαλιές, θα φέρουν χαμόγελο, ζεστασιά κι ελπίδα στο πνεύμα και τις καρδιές.

Η αφήγηση απευθύνεται σε μεικτό κοινό. (σε παιδιά από 6 ετών και ενήλικες).

«Καλήν εσπέραν άρχοντες και παραμύθια ακούστε!»
Αφήγηση γιορτινών ιστοριών με ζωντανή μουσική

Δείτε ακόμα:  Η «Εταιρεία Διαζυγίων» έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκυονίς

Αφήγηση Καλλιόπη Λιαδή
Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (κιθάρα, φλάουτο, μαντολίνο, κρουστά)

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στις 18:00
Yellow Monkey (Δαβάκη Πίνδου 60) στη Ραφήνα

Διάρκεια: 60 λεπτά

Γενική είσοδος: 8 ευρώ (Συνοδός 5 ευρώ )
Επικοινωνία – Κρατήσεις (περιορισμένες θέσεις):
6977597273.

Καλλιόπη Λιαδή – Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (συμμετοχή σε εκθέσεις, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, διοργάνωση, επιμέλεια εκθέσεων, διοργάνωση και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2014).

Δείτε ακόμα:  Το νέο βιβλίο για τον Χάρι και τη Μέγκαν στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις "Χάρτινη Πόλη"

Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, όπου, ακολούθως, παρακολούθησε και το ετήσιο εργαστήρι «360 μοίρες». Την περίοδο 2016-2018 παρακολούθησε το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου.

Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους σε πολιτιστικούς χώρους, φεστιβάλ και σχολεία, ενώ από το 2016 ως το 2019 ήταν μέλος της ομάδας αφήγησης Χείλια λένε Παραμύθια. Στις αφηγήσεις της συνδυάζει το λόγο με τη μουσική και το τραγούδι.

Δείτε ακόμα:  "Όχι Άλλο Καλοκαίρι", από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην “Ομάδα έκφρασης και παιχνιδοπλασίας “Αερικό”. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε διάφορα προγράμματα που αφορούσαν το θέατρο και το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση, με πιο πρόσφατο το τριετές πρόγραμμα “Αρχαίο Δράμα: Δια-επιστημονικές & Δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις” ως καλλιτεχνική σύμβουλος και επιμελήτρια της ετήσιας έκθεσης εικαστικών του προγράμματος.

Ως εθελόντρια συνεργάστηκε με την ιστοσελίδα aplotaria.gr (2015-2018) και με το Πορτοκαλι Ραδιόφωνο (2018-2019) με τη εκπομπή «Ανοιχτά Ημερολόγια», και είναι μέλος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας. Στο παρελθόν συμμετείχε εθελοντικά στις δράσεις της ομάδας «Δρόμοι Ζωής».

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.