Γήπεδο ΑΕΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για τα 20 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής

Η οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πλέον γεγονός.

Στα γραφεία της Περιφέρειας στους Αμπελόκηπους, μπήκαν οι υπογραφές στη σχετική σύμβαση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ κι έτσι έκλεισε ένας κύκλος που είχε ανοίξει πριν από περίπου έξι χρόνια. Είκοσι εκατομμύρια ευρώ, κονδύλι που είχε εγκριθεί προ εξαετίας, αλλά πέρασε από μύρια κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί, είναι πλέον διαθέσιμα για τη β΄ φάση των εργασιών στην «Αγιά Σοφιά».

Δούρου: Είμαι υπερήφανη

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία και αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για τη Φιλαδέλφεια, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Για πρώτη φορά μπήκαν καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις, όπου οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν», δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία τέσσερα έτη μιλάμε για 140 έργα, εγκαταστάσεις 217 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, το 10% του τεχνικού προγράμματος ουσιαστικά. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και περήφανη».

Από την πλευρά της ΑΕΚ το “παρών” έδωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Αλεξίου, ο κ. Παπασταμάτης, όπως και οι κ.κ. Ανδριόπουλος, Αναστασόπουλος και Παναγιωτίδης από την Dimand.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα λάβει τα 20 εκατ.ευρώ για το γήπεδό της σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση θα δοθεί μέσα στο 2019 και θα είναι 3 εκατ. ευρώ, η δεύτερη θα καταβληθεί μέσα στο 2020 και θα είναι 10 εκατ. ευρώ, ενώ η τρίτη και τελευταία θα είναι 7 εκατ. ευρώ και θα δοθεί μέσα στο 2021.

 

Διαβάστε επίσης