Γηροκομείο – κολαστήριο: Ηλικιωμένοι αφυδατωμένοι και με ψώρα!

«Γροθιά» στο στομάχι ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν αρμόδιοι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό όταν έσπευσαν μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες φιλοξενίας των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ελεγκτές αντίκρισαν τους ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση τελείως παρατημένους και εγκαταλελειμμένους, διαψασμένους και άρρωστους καθώς διαπίστωσαν ότι είχαν ψώρα!

Το σοκαριστικό είναι ότι οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ήθελαν να μην γνωρίζει κανείς άλλος τι συμβαίνει μέσα στο χώρο που είχαν μετατρέψει σε κολαστήριο για τους ανήμπορους ηλικιωμένους γι’αυτό είχαν σφραγίσει τον χώρο με αλυσίδες ώστε να μοιάζει ότι εκεί δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία.

Οι ελεγκτές αμέσως κάλεσαν τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες έστειλαν στο γηροκομείο ειδικά συνεργεία με ομάδες γιατρών και νοσηλευτών για να παράσχουν βοήθεια στους ηλικιωμένους και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Αν και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει την ευθύνη για τα γηροκομεία, ωστόσο, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Υπουργός και αναμένεται να στείλει προσωπικό για την φροντίδα των ηλικιωμένων.

Αρμόδια για τα γηροκομεία είναι η εκάστοτε Περιφέρεια η οποία παρέχει την άδεια λειτουργίας και είναι αρμόδια για τον έλεγχο τους.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.