Γκάφα της ΕΛΑΣ: «Χρέωσαν» προκήρυξη στον 42χρονο που συνελήφθη σε γιάφκα

Η υπόθεση της προκήρυξης της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) τείνει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο για την ΕΛΑΣ! Η αρχική εκτίμηση ότι η προκήρυξη είχε ως «εμπνευστή» της, τον 42χρονο που συνελήφθη σε γιάφκα στο Κουκάκι επί της οδού Ζίννη, φαίνεται ότι καταρρέει.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το «επίμαχο» κείμενο απλώς βρισκόταν στον σκληρό δίσκο του εμπλεκόμενου και ότι δεν το είχε συγγράψει ο ίδιος! Έως τώρα οι σχετικές αποκαλύψεις δεν έχουν διαψευστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της γιάφκας επί της οδού Ζίννη, η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση, τόνιζε ότι, «από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή PDF την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο https://athens.indymedia.org, πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας)».

Πρόσθετε δε ότι, «το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.
Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Όλα αυτά στις 30 Σεπτεμβρίου. Λίγα 24ωρα αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να αντιλαμβανόταν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Γι’ αυτό και ζητούσε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να ερευνήσει το ενδεχόμενο η προκήρυξη να υπάρχει και αλλού στην ίδια μορφή.

Όπως φαίνεται ο καλύτερος έλεγχος έβγαλε στο προσκήνιο την… γκάφα! Διαπιστώθηκε δηλαδή ότι η προκήρυξη που είχε βρεθεί στον σκληρό δίσκο του 42χρονου δεν ήταν η πρωτότυπη…

Δείτε ακόμα:  “Κινηματογραφική” κλοπή σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας

lawandorder.gr