Γκάγκα: Άνοιγμα με μέτρα – Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων θα βελτιώσει την κατάσταση

Προ των πυλών βρίσκεται το άνοιγμα της χώρας με την διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα να τονίζει ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με μέτρα κατά του κορονοϊού.

Η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. «Εχουμε συνεχώς εισαγωγές και νομίζω ότι έχουν και τα άλλα νοσοκομεία. “Ευαγγελισμός” και “Αττικό” ήταν καλύτερα στην τελευταία τους εφημερία.

Περιμένουμε να δούμε και την αυριανή εφημερία πώς θα πάει. Το “Λαϊκό” στη χθεσινή εφημερία είχε περιστατικά, είχε πίεση αρκετή, αλλά κι εμείς στο “Σωτηρία, με το που αδειάζει κρεβάτι, υπάρχει άνθρωπος που περιμένει ήδη να μπει. Άρα η πίεση στα νοσοκομεία υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά αν τα κρούσματα σταθεροποιηθούν και τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα θα πάνε καλά”.

Σχετικά με τις εικόνες κοσμοπλημμύρας σε κεντρικά σημεία της Αττικής σχολίασε: “Πρέπει να αποσυμπιεστεί η κατάσταση, αλλά με μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, να ανοίξουμε δραστηριότητες ώστε να μην είναι όλος ο κόσμος στον δρόμο, όλοι μαζί όπως είναι τώρα. Να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Να μπορούμε να ανοίξουμε ίσως λιανεμπόριο, να μπορούμε να ανοίξουμε σχολεία, τα παιδιά έχουν τόσο πολύ καιρό που λείπουν, με συνεχή επιτήρηση, με τεστ, με μέτρα. Αλλά χρειαζόμαστε όλοι να βγούμε έξω και να βγούμε έξω με ασφάλεια τηρώντας μέτρα”.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός για 15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου- Θετικός και ο Παλαιοκώστας

Στην ερώτηση αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει στις 5 Απριλίου επισήμανε: “Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να είναι λίγο πολύ σταθεροποιημένος ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία γενικά. Οι Μονάδες θα εξακολουθήσουν να πιέζονται για τις επόμενες μέρες. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσο, πάντως, με προσοχή βγαίνουμε και με συντεταγμένο τρόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους”.