Γκάγκα: «Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται – Κανένα θέμα με το εμβόλιο»

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, συντονίστρια διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», ενώ απάντησε και σε απορίες σχετικά με το εμβόλιο.

Στα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να υπάρχει καθημερινά μια αυξομείωση, ωστόσο αυτό που μένει σταθερό είναι ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των θανάτων, αλλά και των διασωληνωμένων.

Η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο έκανε λόγο για «ήπια κάμψη των κρουσμάτων, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται. Το σύνολο των διασωληνωμένουν δείχνει ότι ο αριθμός όσων χρειάζονται διασωλήνωση ακολουθεί τα κρούσματα με μια διαφορά φάσης. Ακόμα χρειάζονται νέοι ασθενείς να μπουν στις μονάδες και όσοι είναι ήδη μέσα, αργούν να βγουν».

Ρωτήθηκε και για το άνοιγμα των καταστημάτων και στάθηκε στην «πολύ αυστηρή τήρηση των μέτρων» αναφέροντας ότι «ήδη υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 νέοι θάνατοι, 343 οι διασωληνωμένοι

«Τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμο»

Πολλές είναι οι απορίες των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού με τους ειδικούς να δίνουν απαντήσεις.

Η κ. Γκάγκα από την πλευρά της τόνισε: «Φάρμακα που περνάνε τους ελέγχους είναι ελεγμένα. Εγώ θα κάνω το εμβόλιο. Οι διαδικασίες σήμερα για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο είναι πολύ λεπτομερείς. Έχουν συνεργαστεί πολλοί φορείς. Έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια. Δεν υπάρχει θέμα. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. «Τι είναι αυτό που κάνει επιπτώσεις πολλά χρόνια αργότερα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτόμαστε μακροχρόνιες παρενέργειες. Πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα αν είναι αποτελεσματικό».

Δείτε ακόμα:  Μάνα 23χρονου: «Τον πάτησε η ερπύστρια, το πόδι του είναι πολτοποιημένο» (βίντεο)

newsit.gr