Γλυκά Νερά: Ψάχνουν τους «αόρατους» ληστές – Αναζητούν τα επιχειρησιακά κινητά

Άλυτος γρίφος μέχρι στιγμής η ληστεία μετά φόνου στο σπίτι της 20χρονης Κάρολαϊν και του 32χρονου πιλότου, στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε μια σπανιότατη περίπτωση καταγγελλόμενης ληστείας σε σπίτι όπου δεν υπάρχει κανένα ίχνος των δραστών μέσα στην κατοικία, αλλά ούτε και δείγμα (οπτικό υλικό, μαρτυρία) της άφιξης και αναχώρησής τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στις αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση, με την ελπίδα πως με αυτόν τον τρόπο θα εντοπισθούν πιθανές επικοινωνίες από «επιχειρησιακά» κινητά μιας χρήσης που μπορεί να δείχνουν την παρουσία των «αόρατων» ληστών.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν και μια ταυτόχρονη σύγκριση της αιματηρής ληστείας με άλλες 10 παρόμοιες υποθέσεις που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην Αττική. Και όλα αυτά, όταν δεν έχει προκύψει, τουλάχιστον προς το παρόν, κανένα σημαντικό στοιχείο για εμπλοκή περίπου 20 Ελλήνων, Γεωργιανών και Αλβανών κακοποιών που έχουν συλληφθεί για διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια.

Δείτε ακόμα:  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης: Νέο ΔΣ και δράσεις

Την ίδια στιγμή ούτε το πληροφοριακό δίκτυο που είχε αναπτύξει η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, διευρύνοντας το μυστήριο για την ταυτότητα των δραστών. Σχεδόν από όλες τις ληστρικές επιθέσεις που σημειώνονται κάθε χρόνο στην Αττική, υπάρχουν μαρτυρίες θυμάτων, οπτικό υλικό από κάμερες και ευρήματα- ίχνη των δραστών με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνήθως μια σαφής εικόνα των κινήσεων των κακοποιών ενώ σε δεύτερη φάση ακολουθούν και ταυτοποιήσεις.

Όμως, όπως εξηγούν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» νομικοί που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, «πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις ληστρικών επιθέσεων όπου λόγω των μέτρων προφύλαξης που λαμβάνουν οι κακοποιοί δεν βρίσκονται ίχνη από τις επιδρομές τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις εξακολουθεί να υπάρχει σαφής εικόνα για τις κινήσεις τους από κάμερες, μαρτυρίες θυμάτων, γειτόνων κ.α. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχει μόνο η μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων όπως συμβαίνει εν προκειμένω με τη μαρτυρία του 32χρονου πιλότου συζύγου της Καρολάιν και μόνο αυτή, χωρίς από την έρευνα να έχουν εντοπιστεί επιπρόσθετα στοιχεία».

Δείτε ακόμα:  O Γιάννης Δαβερώνης υποψήφιο μέλος στη ΔΗΜ.ΤΟ Ραφήνας-Πικερμίου

Έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ως παρόμοια επίθεση, με πενιχρά στοιχεία, εκείνη που σημειώθηκε περίπου στις 4.40 το πρωί της 2ας Απριλίου 2018 στην κατοικία του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, όπου το θύμα έπεσε νεκρό από σφαίρες των ληστών. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, και στην κατοικία του Σταματιάδη δεν είχαν βρεθεί εκμεταλλεύσιμα αποτυπώματα ή δείγματα DNA. Ωστόσο η παρουσία των κακοποιών είχε επιβεβαιωθεί από υλικό καμερών και συγκεκριμένα είχε αποτυπωθεί σε 157 “καρέ” που έδειχναν την άφιξη και αναχώρησή τους, την επιδρομή στο σπίτι, το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει κλπ.

Δείτε ακόμα:  Παραδόθηκε ο 20χρονος που δολοφόνησε την μητέρα του στο Αιγάλεω!

Στη ληστεία των Γλυκών Νερών δεν φαίνεται επίσης να έχει βρεθεί και οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο γενετικό υλικό που μπορεί να ανήκει σε οποιονδήποτε από αυτούς.

thecaller.gr