Γλυκά Νερά: Υπάρχουν “κενά” στο έγκλημα – Έρευνες για “ορφανό” DNA

Εντείνει τις έρευνες για την ταυτοποίηση του ενός εκ των τριών ληστών, του πιο βίαιου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Του κακοποιού που δολοφόνησε με αποτρόπαιο τρόπο την 20χρονη Καρολάιν.

Πρόκειται για τον ληστή που ο σύζυγός της 20χρονης το περιέγραψε ως «κοντό με παραπάνω κιλά». Το περιλαίμιο που φορούσε έπεσε για λίγα εκατοστά και έτσι μερικώς αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του, ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σχηματίσουν το σκίτσο του.

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Γ. Καλλιακμάνης αναφερόμενος ειδικά στο σκίτσο μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες. Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει, τόνισε ο κ Καλλιακμάνης, ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση. Επίσης θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, είπε, υπάρχουν «κενά» σε αυτό το έγκλημα υπογράμμισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη ορφανού γενετικού υλικού. Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο ίχνος γενετικού υλικού.

Χθες 24/5, ο πιλότος, σύζυγος της 20χρονης, κάλεσε στο σπίτι τους συνεργείο καθαρισμού, γεγονός που δείχνει ότι οι έρευνες εκεί έχουν ολοκληρωθεί

ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.