Γνωρίζατε πως το άγχος αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό σας;

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει…

Μάθετε τις συμβουλές της anti-stress περιποίησης για να έχετε ξεκούραση και λαμπερή όψη.

Το άγχος δεν επιδρά αρνητικά μόνο στον οργανισμό εκ των έσω, αλλά μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και στο πιο οφθαλμοφανές σημείο: την επιδερμίδα σας. Σε ιδιαίτερα στρεσογόνες περιόδους, η επιδερμίδα αντιδρά και ο επιδερμικός φραγμός δε λειτουργεί σωστά, αφήνοντας εκτεθειμένο το δέρμα στις εξωτερικές επιθέσεις. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός εκκρίνει κορτιζόλη – την ορμόνη του στρες – η οποία μειώνει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Με λίγα λόγια, το άγχος είναι μία σημαντική αιτία της πρόωρης γήρανσης και της εμφάνισης ατελειών γενικότερα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Έναρξη κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας ώστε να ενισχυθεί η άμυνά της;

-Εστιάστε στην ενυδάτωση. Η υγρασία είναι πολύ σημαντική για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας σας. Μην αμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας και ενισχύστε τη με μάσκες ενυδάτωσης, αλλά και ορούς με υαλουρονικό οξύ.
-Τροποποιήστε τη ρουτίνα περιποίησής σας περιορίζοντας τα προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης με πολύ ισχυρά συστατικά, γιατί μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Προτιμήστε απαλές συνθέσεις και περιορίστε την απολέπιση σε μία φορά την εβδομάδα.
-Χρησιμοποιείστε την κατάλληλη κρέμα ματιών. Είναι γεγονός πως τα μάτια, ο λεγόμενος «καθρέφτης της ψυχής σας», αντανακλά το στρες. Μαύροι κύκλοι και λεπτές γραμμές έρχονται στο προσκήνιο εξαιτίας τους κούρασης και της ελλιπούς ενυδάτωσης.
-Επισκεφτείτε το δερματολόγο. Ο δερματολόγος σας θα παρατηρήσει εκτενώς τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, ενώ μπορεί να σας προτείνει και κάποια ενέσιμη θεραπεία με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που θα ενισχύσουν την επιδερμίδα σας εκ των έσω.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σε πόσες μέρες εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα αφού κολλήσει κάποιος

Ιάκωβος Γκόγκουα ΜD

Κοσμητική Ιατρική- Αντιγύρανση

Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα