H Θεσσαλονίκη, αλλά και η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς, επίσημα σε «μίνι» lockdown!

Πρόκειται για τις 4 νέες περιοχές που πέρασαν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού του επικαιροποιημένου επιδημιολογικού χάρτη της χώρας…

Φαινόταν το πράγμα ότι έρχεται, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, και, πλέον, ανακοινώθηκε και επίσημα πως η Θεσσαλονίκη τίθεται υπό καθεστώς «μίνι» lockdown.

Μαζί της στο «κόκκινο» (ξανα)μπαίνουν η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς, με τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, να εμφανίζει τις παραπάνω περιοχές στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού.

Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τις περιοχές που «κοκκινίζουν», θα επιβληθούν έξτρα περιοριστικά μέτρα, τα οποία, στην προκειμένη περίπτωση, είναι τα εξής δύο:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Όσον αφορά στην ημερομηνία έναρξης των νέων περιοριστικών μέτρων, το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί αύριο Πέμπτη και τα μέτρα να αρχίσουν να ισχύουν από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, και για μια εβδομάδα.

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, μετά και την τελευταία επικαιροποίηση:

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 325 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στη Λάρισα 122, ενώ στο Κιλκίς και τη Χαλκιδική καταγράφηκε διψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων, με 21 και 38, αντίστοιχα.

Δείκτης θετικότητας ελέγχων

Εξάλλου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, και τα οποία οδήγησαν στο νέο lockdwn, στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,80%, με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 27,5 ανά 100.000 κατοίκους. Στη Λάρισα, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 1,02%, με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 34,1 ανά 100.000 κατοίκους. Στη Χαλκιδική, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,87%, με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 32,9 ανά 100.000 κατοίκους. Τέλος, στο Κιλκίς, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,96%, με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 29,8 ανά 100.000 κατοίκους.

Στο «κόκκινο» παραμένουν, επίσης, η Καστοριά, η Ημαθία, η Πιερία, η Πέλλα, η Καβάλα, η Ξάνθη και η Δράμα, ενώ, η μόνη περιοχή που από το κόκκινο επίπεδο συναγερμού του επιδημιολογικού χάρτη τα… κατάφερε να κατέβει στο πορτοκαλί, είναι η Αργολίδα.

newsbreak.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.