Η Ακαδημία Shotokan Καράτε Ραφήνας για την… Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών

Δάσκαλος δεν είναι αυτός που ξέρει το αντικείμενο, αλλά αυτός που έχει διδαχτεί την τέχνη και τη μέθοδο να μεταδίδει τις γνώσεις που έχει.

Σπάνια πάμε να μάθουμε οδήγηση με έναν καλό οδηγό του περιβάλλοντός μας. Κι αυτό γιατί εκνευρίζεται, μαλώνει, χάνει την υπομονή του. Και καταλήγουμε να απευθυνθούμε στον δάσκαλο οδήγησης που ξέρει ακριβώς πώς να διδάξει. Τα παιδιά όμως μας εμπιστεύονται. Δεν ξέρουν να φέρνουν αντιρρήσεις. Και μάλιστα δεν ξέρουν να φέρουν αντιρρήσεις στον ανειδίκευτο δάσκαλο, που τα αφήνει χαλαρά, δεν έχει απαιτήσεις και κάνει τη ζωή τους εύκολη. Και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι ενώ θα έπρεπε να είναι έντονα προβληματισμένοι.

Δείτε ακόμα:  Χειροβομβίδα σε σπίτι ποδοσφαιριστή λόγω... μεταγραφής

Ο σωστός Δάσκαλος είναι αυτός που:
– Αγαπά την εργασία του
– Έχει ικανότητα επικοινωνίας με τους μαθητές του
– Έχει ικανότητα να περνάει θετικά μηνύματα
– Προωθεί εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και καινοτομίες στην τάξη
– Μπορεί να εντοπίσει παιδιά που διαφέρουν από τον μέσο όρο
– Μπορεί να λειτουργεί ως θετικό πρότυπο για τους μαθητές του
– Παίρνει άμεσα ή έμμεσα πληροφορίες σχετικές με τους μαθητές του, με σκοπό να τους γνωρίσει καλύτερα

Δείτε ακόμα:  Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά την καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου

Ο σωστός Δάσκαλος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν στοχεύει στη διαμόρφωση εργασιακών ρομπότ, αλλά ισορροπημένων προσωπικοτήτων, πού δεν θα παλεύουν μεταξύ αισθημάτων μειονεξίας και υπεροψίας, αλλά θα είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν θα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά του εσωτερικού τους κόσμου με το κυνήγι εφήμερων ιδεολογικών ρευμάτων που αποχαυνώνουν τον άνθρωπο και τον καθιστούν έρμαιο ατόμων ή ομάδων, οι οποίες διαβρώνουν τη λογική και διαστρεβλώνουν το συναίσθημα.

Δείτε ακόμα:  Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και η κατάρρευση των αξιών έδωσε την εντύπωση ότι η αποστολή του Δασκάλου είναι ασήμαντη. Ένα όμως παραμένει γεγονός. Ο εμπνευσμένος Δάσκαλος είναι πνευματικός ηγέτης γιατί έχει στόχους, και δίνει νόημα με το έργο του.

Oss!!
Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών (World Teachers’ Day)

#teacher #education #teachersfollowteachers #teaching #student #life #learning #motivation #mentoring #focus #success #personaldevelopment