Η απάντηση του Συνδέσμου Μονίμων Κατοίκων «Ωκεανίς» στον Δήμαρχο για τις επιχωματώσεις στη Διώνη


Με αφορμή απάντηση του κ. Δημάρχου στο Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου «ΩΚΕΑΝΙΣ» της 4ης Ιανουαρίου 2021:
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μην βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και διευκρινίζουμε ότι ο Σύνδεσμος «ΩΚΕΑΝΙΣ» είναι σαφώς υπέρ της ανάπτυξης και της προόδου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή γίνεται σύννομα, με μελέτη, με όραμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος των κατοίκων.

ΚΑΙ φυσικά είναι υπέρ της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται σε όλους που επιθυμούν να αθληθούν, ανεξάρτητα από κοινωνική ομάδα, ηλικία, φύλο, σωματικές και πνευματικές ικανότητες, σωματεία και πρωταθλήματα. Σε ένα χώρο που να μήν έχει παραδοθεί αποκλειστικά σε ερασιτεχνικές και ημιεπαγγελματικές ομάδες.

Παραβλέποντας τα προσβλητικά σχόλια και τις σοφιστείες/ αοριστίες (ήπιος χαρακτηρισμός αλλά δεν πειράζει…) και εστιάζοντας αποκλειστικά στην πραγματικότητα και στην ουσία των γεγονότων εστιάζουμε στα εξής:

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Σήμερα στην Παντοβασίλισσα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κούτρη

1. Προ εξαμήνου και πάλι μπαζώθηκε χώρος πλησίον του Οικοδομικού Τετραγώνου των αθλητικών εγκαταστάσεων, «εκ παραδρομής». Εκτός από κάποια δενδρύλλια που εξαφανίστηκαν, μπαζώθηκε και ένα ιδιωτικό οικόπεδο του οικισμού της Διώνης. Στη συνέχεια βέβαια κατόπιν διαμαρτυρίας του ιδιοκτήτη τα μπάζα αποσύρθηκαν!

2. Στα πλείστα ερωτήματά μας επί σειρά ετών σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος στο χώρο των αθλ. εγκαταστάσεων της Διώνης δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση. Όπως επίσης και στα πλείστα ερωτήματά μας, σχετικά με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για εκτέλεση παντός είδους εργασιών στο χώρο αυτό, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση εδώ και 10 μήνες – παρά το γεγονός ότι τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν καλέσει τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με αλλεπάλληλες επιστολές να απαντήσει.

Δείτε ακόμα:  Συνεδριάζει την Τρίτη με εννέα θέματα το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

3. Ο τρόπος και ο χρόνος κατά τον οποίο γίνονται αυτές οι εργασίες και η ανυπαρξία αδειών θυμίζουν άλλες αποχές και αποτελούν ντροπή για ένα δήμο που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκός.

4. Για την κατασκευή χώρου πάρκινγκ στοιχειωδώς πρέπει να υπάρχει μία μελέτη (εκτός από αδειοδότηση) πόσω μάλλον εντός δασωμένης περιοχής ή περιοχής που ανήκει σε τρίτους….

5. Το συγκεκριμένο σημείο το οποίο επιχωματώθηκε είναι ΕΚΤΟΣ σχεδίου πόλεως, εντός της Ζώνης Αστικού Αναδασμού (ΖΑΑ), όπου ο Δ, Ρ-Π δεν έχει δικαιώματα καθότι αποτελεί ιδιοκτησία των δικαιούχων της ΖΑΑ.

Όμως στα όσα λέει ο κ. Δήμαρχος για τις επιχωματώσεις ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, παραθέτουμε τις παρακάτω αεροφωτογραφίες από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ καθώς και αποσπάσματα από αυτό.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Το "αντίο" του προέδρου των Τριγλιανών Γ. Κική στον Γ. Κούτρη

Ντοκουμέντα που μιλούν από μόνα τους:

Τέλος θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο τα λεγόμενά του πρίν 2,5 χρόνια στον τοπικό τύπο (στη διάθεσή του τα δημοσιεύματα και οι πηγές εφόσον τα χρειασθεί) με αφορμή πάλι δημοσίευμα της ΩΚΕΑΝΙΔΟΣ, μεταξύ άλλων: « θέλω να ενημερώσω για πολλοστή φορά κάποιους μονίμως ανησυχούντες και ταυτόχρονα να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της περιοχής ότι οποιαδήποτε επέμβαση γίνεται στο αθλητικό και τον περιβάλλοντα χώρο του Αθλητικού Κέντρου, είναι στο εντός σχεδίου τμήμα του οικισμού της Διώνης (Πολεοδομικό τετράγωνο αθλητικού χώρου και δρόμο πέριξ αυτού), άρα δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης του τριγύρω φυσικού περιβάλλοντος».
Και η παρουσίαση της ΖΑΑ, στο ανάγλυφο της περιοχής…

Το Δ.Σ του Συνδέσμου «ΩΚΕΑΝΙΣ»