Η απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚ καλύπτει τους ναυτεργάτες στα λιμάνια της Ραφήνας του Λαυρίου και τους εργαζόμενους της «Goldair»


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛΑΑ) σε ανακοίνωσή του, «ενημερώνει τους ναυτεργάτες στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ότι η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Διοικητικό του Συμβούλιο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε θάλασσα και στεριά στα γεωγραφικά όρια της Ανατολικής Αττικής και ως εκ τούτου φυσικά και τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, αλλά και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων “Goldair” στο αεροδρόμιο Αθηνών».

Βιομήχανοι, εφοπλιστές χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τα αστικά δικαστήρια, σημειώνει το ΕΚΛΑΑ, «έχουν εξαπολύσει μια άγρια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία βγάζοντας παράνομες απεργίες Συνδικάτων και Σωματείων μεταξύ αυτών των Ναυτεργατών και των εργαζομένων της “Goldair” στο αεροδρόμιο Αθηνών».

Θέλουν, υπογραμμίζει, «να φέρουν ένα εργασιακό μεσαίωνα και γι’ αυτό προχωράνε σε αυτή την ανελέητη επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε στην τρομοκρατία των αφεντικών το δίκιο μας δεν μπορεί να το ορίσει κανένα αστικό δικαστήριο, καμία αστική κυβέρνηση, ούτε οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές».

Δείτε ακόμα:  Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους και στο λιμάνι της Ραφήνας! (φωτό)

Το δίκιο μας, καταλήγει, «θα κριθεί στους μεγάλους ταξικούς αγώνες, στις μεγάλες απεργιακές μάχες όπως την αυριανή που οι εργαζόμενοι θα κάνουμε κουρελόχαρτο τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή των εργατών. Όλοι στη μάχη, όλοι αύριο στην απεργία και στις συγκεντρώσεις ΕΚ Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής στις 10 π.μ. στο Κορωπί και στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

902.gr