Η ΕφΣυν αποκαλύπτει το κόλπο Φουρθιώτη: Δήλωνε πλασματικούς “μισθούς πλανητάρχη”, για να εισπράττει επιδοτήσεις

Γνώριμος στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως είναι ο Μένιος Φουρθιώτης που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την δημοσιότητα, για το προνόμιο να έχει στη διάθεσή του αστυνομική φρουρά, καθώς σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, ο παρουσιαστής φέρεται να επιχείρησε να αποσπάσει πόρους από το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με εμφάνιση πλασματικών μισθών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνει πως ο τηλεπαρουσιαστής εμφάνιζε μισθούς – “μαμούθ” που έφταναν έως και τα 80.000 ευρώ, για να εισπράττει υψηλές επιδοτήσεις από τον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που προβλέπει επιδότηση εργαζομένων σε πληττόμενη επιχείρηση που φτάνει και το 60% του μισθού.

Όπως αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου, ο Μένιος Φουρθιώτης “στην αρχή μάς εμφάνισε ένα μισθό 800 ευρώ, αλλά πολύ σύντομα ο μισθός αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες και μέχρι τον Αύγουστο είχε φτάσει στα ύψη”. Παράλληλα επισημαίνει πως ο τηλεπαρουσιαστής δεν πρόλαβε να αποσπάσει παρανόμως τα ποσά που ζήτησε και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ποινική δίωξη.

Το ίδιο κόλπο επιχείρησε να κάνει και για άλλο πρόσωπο

Δείτε ακόμα:  Σύγκρουση φορτηγών στην Εθνική Οδό - Καρέ καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός οδηγού (φωτό & βίντεο)

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο κόλπο και για ακόμα ένα πρόσωπο, πιθανότατα συνεργάτη του, ωστόσο από το έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε η απάτη και σε αυτή την περίπτωση και δεν προχώρησε η είσπραξη των επιδοτήσεων επί των πλασματικών μισθών.

Η περίπτωση Φουρθιώτη όπως επισημαίνει το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, ήταν μια από αυτές που οδήγησαν τον Γιάννη Βρούτση που βρισκόταν τότε στην ηγεσία του υπουργείου, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στον μισθό επί του οποίου μπορεί να επιδοτηθεί το 60% από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. “Η προσπάθεια εξαπάτησης των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια των στοιχείων της “Εργάνης” ενώ και ο έλεγχος του ΕΦΚΑ για τις ΑΠΔ δεν άφησε καμία αμφιβολία”, πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα:  Ξεσπά ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς: «Αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον, να σαπίσει στη φυλακή»

Η καταγγελία Πολάκη για τον Φουρθιώτη

Στο κόλπο Φουρθιώτη αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του καταφέρεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του παρουσιαστή.

Ειδικότετα, ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ:

Τελικά δεν είσαι μόνο ένα τηλεοπτικό σκουπίδι αλλά και ένα απερίγραπτο ΛΑΜΟΓΙΟ όπως με πληροφορούν από το Υπουργείο Εργασίας .

ΑΛΗΘΕΎΕΙ ΤΟ γεγονός ΠΩΣ μπήκες στο πρόγραμμα “Συνεργασία” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE της Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τους μισθούς εργαζομένων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημιας;;

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ για 4 ΜΗΝΕΣ,από 60.000 ευρώ το μηνα(!!!!) ως προσωπικό μισθο(!!!!!) που δήλωσες πως έπαιρνες,μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι υπηρεσίες του Υπουργείου το Νοέμβριο του 2020 και να έρθει διάταξη από την τότε πολιτική ηγεσία που στα έκοψε;;;;;;

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στο Λιμενικό για εξάχρονο κορίτσι που παρασύρθηκε με φουσκωτό στρώμα

ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ,έπαιρνες βρε διεφθαρμένε ατζέντη;;;

Ησουν εργαζόμενος;;;

Ποιος είσαι; Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ;

(Αυτά τα λεφτά λαμόγιο ,τα δήλωσες;; Πλήρωσες ασφαλιστικές εισφορές;)

Εμαθα πως είχες δηλώσει και άλλες 5-6 εικονικές εταιρείες με φιλους και κολλητούς σου που ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (60 και 70 έως και 80 χιλιαδες το μήνα)!!!!!!

Όταν η κοινωνία στενάζει από τη φτώχεια του λοκ νταουν ,εσύ βρε ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ πήρες 240.000 ευρώ ,ΑΕΡΑ ;;;;;;ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΚΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ,σου έβαλε ο Χρυσοχοιδης ,14 αστυνομικούς να σε προστατεύουν και μια Θωρακισμένη BMW για να κυκλοφορείς;;;;

ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΜΕ!!!!”.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση εις βάρος του βουλευτή γιατί αποκάλυψε ότι έχει αστυνομική φρουρά.

thetoc.gr