Η ελληνική παραλία που θα σου στοιχίσει 1.000 ευρώ αν πάρεις βότσαλο μαζί σου! (βίντεο)

Σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται μία παραλία, η οποία ανήκει στις 50 καλύτερες του κόσμου και έχει μία βασική απαγόρευση για τους επισκέπτες. Όποιος πάρει βότσαλο από την παραλία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1000 ευρώ. Ο λόγος για την περίφημη παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου.

Πρόκειται για μια παραλία ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της και το καλοκαίρι την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα.

Το όνομα της βγήκε από τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα που οι ντόπιοι αποκαλούν «λαλάρια», τα οποία δημιουργούνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. Το να παίρνει ο κάθε τουρίστας μαζί του βότσαλα ως σουβενίρ αποτελούσε κίνδυνο για την φυσική ομορφιά της παραλίας, γι’ αυτό και πλέον εκδοθεί οδηγία απαγόρευσης για τη συλλογή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα Λαλάρια το τοπίο είναι άγονο και άγριο, με τον επιβλητικό, κάθετο βράχο να σχηματίζει έναν κλειστό όρμο με ήρεμα, γαλανά και πεντακάθαρα νερά, τα οποία βαθαίνουν απότομα.

Η Ομάδα Drone Haanity μας ταξιδεύει στην ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας μέσα από τα συναρπαστικά πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Η παραλία χωρίς κόσμο, πράγμα σπάνιο.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.