Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει πρώτα για όσους είναι εμβολιασμένοι – Ποια προνόμια θα έχουν

Φαίνεται πως η επιστροφή στην κανονικότητα ολοένα και πλησιάζει. Για όλους; Σε μια πρώτη φάση πιθανότατα όχι, αφού οι πρώτοι που θα δουν και πάλι τις ζωές τους να επιστρέφουν σιγά σιγά εκεί που ήταν πριν, θα είναι όσοι πολίτες έκαναν ήδη ή θα κάνουν άμεσα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Με στόχο να αποφευχθεί ένα νέο επιδημικό κύμα το φθινόπωρο, η Πολιτεία προσπαθεί να «κερδίσει» ακόμα και τους πλέον δύσπιστους και επιφυλακτικούς ώστε να εμβολιαστούν και εκείνοι.

Πώς θα γίνει αυτό; Μα με τα προνόμια βέβαια για τα οποία ήδη έχει ανοίξει η κουβέντα. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα, προκειμένου σύντομα να καταλήξουν σε αποφάσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ίσως δεν είμαστε και τόσο μακριά από την ημέρα που όσοι βρίσκονται στη φάση της ανοσίας (έχουν περάσει δηλαδή οι απαιτούμενες ημέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου) θα απολαύσουν τα πρώτα τους προνόμια.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 7.486 νέα κρούσματα - 88 νέοι θάνατοι και 664 οι διασωληνωμένοι

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ίσως και μέσα στον Ιούλιο οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης.

Ενδέχεται, μάλιστα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων να μην είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση η εξαίρεση αυτή δεν θα αφορά τους εσωτερικούς χώρους όπου εκεί όλοι θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες.

Δείτε ακόμα:  Παρθένα Κουτμερίδου: Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της λίγες μέρες πριν

Η εφαρμογή του πακέτου μέτρων θα ξεκινήσει όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όλους, κάτι που τοποθετείται στα μέσα Ιουλίου.

Χθες Σάββατο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο mega έδωσε μια μικρή γεύση. «Είναι λάθος να μιλάμε για προνόμια. Μιλάμε για δικαιώματα και επιστροφή στην κανονικότητα των δικαιωμάτων που προβλέπει το σύνταγμα. Εδώ και ενάμιση χρόνο εφαρμόζουμε μέτρα υγείας που έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας, δεν υπάρχει περίπτωση από το Σεπτέμβριο να επανέλθουν καθολικά μέτρα που θα περιορίζουν τη ζωή των εμβολιασμένων. Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία, αλλά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους», τόνισε.

Δείτε ακόμα:  Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα!

news.gr