Η Intrakat, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Σε διαδικασία ανάπτυξης και επενδύσεων βρίσκεται η Ιντρακάτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της διοίκησης της κατασκευαστική εταιρείας είναι η εξαγορά άλλων κατασκευαστικών σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο έργων που έχει αναλάβει προς διεκπεραίωση.

Άλλωστε για αυτό το λόγο σχεδιάζεται και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που πάγωσε για λίγες ημέρες, μετά το αίτημα αναβολής της ΓΣ για την 1η Δεκεμβρίου που κατέθεσε η εταιρεία Adamas Group Limited, η οποία ελέγχεται από τον κ. Δημήτρη Κούτρα και κατέχει το 8,13% των μετοχών.

«Θέλουμε να θωρακίσουμε την ΙΝΤΡΑΚΑΤ με σταθερά επαναλαμβανόμενα έσοδα, μέσα από τη συμμετοχή μας σε παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ και από το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ που θα αναπτύξουμε. Στόχος της νέας διοίκησης είναι η διασφάλιση κερδοφόρων χρήσεων. Αυτό προϋποθέτει η εταιρεία να είναι σωστά κεφαλαιοποιημένη»,ό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IΝΤΡΑΚΑΤ Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της αναβληθείσας συνέλευσης της IΝΤΡΑΚΑΤ.

Σύμβαση ύψους €60,7 εκατ. με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη διευθέτηση οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας

Την ίδια στιγμή η Intrakat προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την ανάληψη του έργου «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας και το δεύτερο σημαντικότερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής, στόχος του οποίου είναι η ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υψίστης σημασίας. Η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας θα διασφαλίσει την προστασία όχι μόνο των κατοίκων της Ραφήνας και των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ., και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος, με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα. Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

dikaiologitika.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.