Η κεραία στις Μαρίκες “γέμισε” την αίθουσα του ΔΣ Ραφήνας


Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σήμερα βρέθηκαν κάτοικοι από τις «Μαρίκες», οι οποίοι και θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.


Δεν πρόκειται για μία απλή παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς έχουν μαζέψει ήδη τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να ζητήσουν το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής, θα ζητήσουν και αυτοί με τη σειρά τους να συζητηθεί το θέμα της κεραίας.

Όπως επίσης σας έχουμε ενημερώσει, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να μη λειτουργήσει η κεραία, ενώ ήδη μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει 90 υπογραφές.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση των κατοίκων, την οποία έχουν ήδη αποστείλει στον Δήμο

Δείτε ακόμα:  Εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Κάτω Σούλι

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Όσο έχουμε ακόμα τη φωνή μας και με τη διαπίστωση ότι στο βωμό του κέρδους η υγεία του συνανθρώπου δεν υπολογίζεται πια, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης των συνανθρώπων μας σχετικά με την από 5ης Νοεμβρίου 2019 εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά μας.

Στις 22 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο την αδειοδότηση από μέρους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για δομικές κατασκευές σε οικία επί της οδού Ναυσικάς με σκοπό την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Αμέσως είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να μας καθησυχάσει κάνοντας λόγο για τοποθέτηση ενισχυτή σήματος.

Δείτε ακόμα:  Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Από τη Νέα Μάκρη τερματοφύλακας στην ΑΕΚ

Τελικά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019 μέσα στο μισοσκόταδο ξεφύτρωσε η κεραία, η οποία μία μέρα μετά την εγκατάστασή της «μεταμφιέστηκε» σε καπνοδόχο για να παραμείνει απαρατήρητη. Θεωρούμε πως καταρχάς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε κάθε επίσημο φορέα και όλους τους κατοίκους (μονίμους και παραθεριστές) της ευρύτερης περιοχή και να καταγγείλουμε την εγκατάσταση της κεραίας πάνω από τα κεφάλια μας, η οποία είναι προφανώς μια κερδοφόρα επένδυση, αλλά πολύ επιζήμια για την υγεία των κατοίκων της περιοχής γύρω από την κεραία.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 μετά από άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής συγκεντρωθήκαμε δεκάδες δημότες μαζί με τα παιδιά μας έξω από την οικία στην ταράτσα της οποίας έχει εγκατασταθεί η κεραία προκειμένου να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη αυτής. Ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνσή της προσκομίζοντας επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την ακτινοβολία της σε περιοχή με παιδιά και καρκινοπαθείς. Ο ιδιοκτήτης επέμεινε ότι θα διατηρήσει την κεραία και απέρριψε πλήρως τα δίκαια αιτήματα μας, λέγοντας μάλιστα ότι το κάνει για να έχει ο ίδιος σήμα, ότι η αποζημίωση που λαμβάνει είναι μόνο 50 ευρώ το μήνα και άλλα σχετικά.

Δείτε ακόμα:  Νέα συνεδρίαση την Τρίτη για το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας - Πικερμίου - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Σαν κάτοικοι της περιοχής δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε την υγεία των παιδιών μας, των γονέων μας και ημών των ιδίων θα γίνουμε όλοι μια φωνή και μια γροθιά για να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις «Μαρίκες» που για δεκαετίες αποτελούν το σπίτι μας.