Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», στηρίζει την κινητοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνουν κάτοικοι της περιοχής μας μέσα από τις επιτροπές πυρόπληκτων που έχουν συγκροτήσει, την Πέμπτη 16/05/2019 στις 11πμ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.


Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή με την παρέμβασή της στο Δ.Σ. Μαραθώνα στις 03/08/2018, είχε προτείνει σχέδιο απόφασης για άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων. Καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Ενιαία να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα, είτε βρίσκονταν σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου, σε δασικές, ή παραρεμάτιες.

Ενιαία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, είτε είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε είχαν επί μέρους ζημιές. Ένα σχεδόν χρόνο μετά , πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας δεν έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους, αρκετοί βρίσκονται σε όχι καλές συνθήκες στις κατασκηνώσεις, αρκετοί προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» προειδοποιεί τους κατοίκους των περιοχών μας ότι, η κυβέρνηση και με τις νέες αποφάσεις της για τη διάνοιξη δρόμων κλπ, για τις δασικές περιοχές και άλλες εκτάσεις, ετοιμάζεται να εφαρμόσει βίαιες αλλαγές στις χρήσεις γης.

Καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους των περιοχών μας, 10 μέρες πριν τις εκλογές, να μην τσιμπήσουν στις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης και στα παπαγαλάκια της, που τις τελευταίες μέρες διαρρέουν μέσα στους επαγγελματίες ότι τα μέτρα για αυτούς θα τους φέρουν ανακούφιση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί τους κατοίκους του Δήμου μας σε αγώνα το επόμενο διάστημα και μετά τις εκλογές…

Για μέτρα δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης, για προστασία του πευκοδάσους του Σχοινιά, για καθάρισμα των περιοχών που δεν έχουν καεί με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια την μόνη δύναμη που μπορεί να μπει μπροστά και να οργανώσει μαζί με τον λαό τον αγώνα για ριζικές λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν