Οι μαθητές από τη Γερμανία λάτρεψαν την Ραφήνα!


Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος! Σε προηγούμενες αναφορές μας, σας είχαμε πει για την επίσκεψη που πραγματοποιούν οι μαθητές του σχολείου Ludwig Georgs Gymnasium Darmstadt της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος Αδελφοποίησης Σχολείων (e-twinning) «Ας γνωριστούμε καλύτερα».


Φεύγουν λοιπόν σήμερα πρωί (πετάνε 12.30) και επιστρέφουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη Ραφήνα, την Αθήνα και γενικότερα τους Έλληνες. Όλοι τους λάτρεψαν τη Ραφήνα που την θεωρούν πολύ όμορφη πόλη. Αλλά αυτό βεβαίως που τους ξετρέλανε είναι η θάλασσα, Από όπου δεν μπορούμε να τους μαζέψουν! Αν μπορούσαν θα κοιμόντουσαν στην παραλία!

Τη Δευτέρα η ελληνογερμανική κομπανία (καμιά 40αριά μαθητές συνολικά με 4 -5 καθηγητές βόλταραν Βραυρώνα και Σούνιο το πρωί. Το μεσημέρι Μαρίκες και το απόγευμα συγκεντρώθηκαν για φαγητό κατά μπουλούκια σε 3-4 σπίτια, μια κάποιοι γονείς των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας φιλοξενούν παιδιά. Μετά οοοολοι μαζί πήγαν σε άλλο σπίτι να δουν ταινία.

Δείτε ακόμα:  Λαύριο: Πως θα επηρεάσει την οικιστική ανάπτυξη η επένδυση της Microsoft

Χθες τα… γερμανάκια παρακολούθησαν δυο ώρες μάθημα με τα ελληνάκια και μετά οι 40 μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (συνολικά έλληνες και γερμανοί) ξεναγήθηκαν στο Οχυρό όπου μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο άρθρο μας.

Μετά πήγαν στο πνευματικό κέντρο για παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που έστειλαν οι μαμάδες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μετά σπίτι η ξενοδοχείο για να βάλουν μαγιό και μετά όλοι γιούργια στο μπλε λιμανάκι για βουτιές και για να δουν ηλιοβασίλεμα. Το βράδυ στο Καπηλειό για σουβλάκι φυσικά!

Δείτε ακόμα:  Ευχαριστήριο του Δήμου Μαραθώνος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νικόλαο Πέππα