Η μικροσκοπική παραλία της Ανατολικής Αττικής που θυμίζει νησί! (βίντεο)

Για όσους θέλουν να αποδράσουν από την ρουτίνα της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθούν πολύ, ιδανική λύση αποτελούν οι πιο μικρές, ανοργάνωτες παραλίες, που θα σας προσφέρουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, μακριά από την βαβούρα και την πολυκοσμία της πόλης.

Ένα από τα λιλιπούτεια «διαμάντια» της Αττικής είναι η Μικρή Χαμολιά, ένας γραφικός κολπίσκος που προσφέρεται για αμέτρητες βουτιές αλλά και άραγμα κάτω από τη φυσική σκιά που δημιουργούν τα βράχια της.

Δείτε ακόμα:  Εντατικοί έλεγχοι και ουρές χιλιομέτρων στο λιμάνι Ραφήνας - Πόσα πλοία κι επιβάτες αναχώρησαν

Η Μικρή Χαμολιά απέχει μόλις 53 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα. Έτσι, μέσα σε περίπου μια ώρα μπορείτε να βρεθείτε σε μια από τις πιο ερημικές, αλλά και εντυπωσιακές ακρογιαλιές της Αττικής.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία που εκπλήσσει τους επισκέπτες της με την απαράμιλλη ομορφιά της, καθώς δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτές που συναντούμε στα δημοφιλή κυκλαδίτικα νησιά.

Δείτε ακόμα:  Μαρκόπουλο: Υπεγραφή και ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίου Γεωργίου

Τα βράχια που περιβάλλουν τη Μικρή Χαμολιά σχηματίζουν φυσικούς βατήρες, ενώ την προστατεύουν από τους ισχυρούς ανέμους, συνθέτοντας έτσι ένα ειδυλλιακό καταφύγιο. Καθώς η παραλία είναι εντελώς ανοργάνωτη, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας όλες τις προμήθειες για μια άνετη, πολύωρη παραμονή.

Εάν δεν σας έπεισε η παραπάνω περιγραφή, τότε σίγουρα θα σας πείσουν οι εικόνες της Μικρής Χαμολιάς από ψηλά.

Δείτε το βίντεο:

ieidiseis.gr