«Η μητέρα της Αμαλίας ήθελε τον γιο μου για γαμπρό της», κατέθεσε η μητέρα του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που δικάζει την υπόθεση του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό της ανήλικης αθλήτριας του, της Αμαλίας, στο ναυτικό όμιλο Ωρωπού το 2012-2013.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της μητέρας του κατηγορούμενου, η οποία ανέφερε πως οι γονείς της κοπέλας αλλά και εκείνη επέμεναν να υπάρξει σχέση ανάμεσα στην Αμαλία και τον γιο της. Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι δύο τους λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό του κατηγορούμενου, όπου βρίσκονταν και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Τι ανέφερε η μάρτυρας

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η μητέρα της Αμαλίας μου έλεγε συνεχώς πόσο καλό παιδί είναι ο γιος μου και πόσο καλός γαμπρός θα ήταν. Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει. Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικοι, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά… ». Ακόμη, η μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, υποστήριξε πως η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε το γιο της, προκειμένου η οικογένεια να στραφεί ερωτικά στον επόμενο προπονητή της κόρης της, ενώ πρόσθεσε πως οι μάρτυρες της υπόθεσης δέχονται απειλές. Υποστήριξε ακόμη πως η μητέρα της Αμαλίας της είχε πως ο γιος θα είναι ιδανικός σύζυγος για την κόρη της. «Έπαθα σοκ. Της λέω «ξέρεις πόση διαφορά ηλικίας έχουν;». Μου απάντησε: «τέτοια διαφορά πρέπει να υπάρχει», πρόσθεσε η μάρτυρας.

Δείτε ακόμα:  Επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταναστών στη Λέσβο - Η στιγμή της μεταφοράς του νεογέννητου (βίντεο)

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω αλλά φοβάμαι να το πω.

Πρόεδρος: Τι φοβάστε;

Μάρτυρας: Δεν θέλω να πω

Εισαγγελέας: Ο γιος σας απειλείται με πολυετή κάθειρξη και εσείς δεν θέλετε να πείτε; Είστε η μάνα του και δεν είστε διατεθειμένη να κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε την αθωότητά του;

Μάρτυρας: Θα έρθουν οι μάρτυρες …

Εισαγγελέας: Οι μάρτυρες δεν φοβήθηκαν και πήγαν στον ανακριτή.

Μάρτυρας: Προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα με κάποιους τρόπους, ζητάνε αποζημιώσεις…

Ακόμη, σήμερα στο ακροατήριο κατέθεσε και ο επόμενος προπονητής της Αμαλίας, ο οποίος ανέφερε πως είχε ακούσει φήμες πως η κοπέλα ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο αλλά όχι για σχέση μεταξύ των δύο.

Δείτε ακόμα:  Συντάξεις Ιουλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλεια από τους άλλους γονείς για την Αμαλία;

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο… γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο σε εισαγωγικά…

«Έκρηξη»

Μάλιστα, με αφορμή την κατάθεσή του συγκεκριμένου μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε το λόγο προκειμένου να του θέσει ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Τον Σεπτέμβρη του 2013, ήταν ήδη αθλήτρια σου ένα χρόνο η Αμαλία. Παραθαλάσσιο μαγαζί … έχεις πάει ποτέ εκεί για ποτό με την Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Η Αμαλία φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και καφέ παντελόνι. Καθόσουν στο βάθος στην πισίνα μέσα. Ισχύει;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Είσαι ψεύτης… Μπήκες ανάμεσα…

Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα και βρέθηκε

Δείτε ακόμα:  ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα πληρωμή

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα και βρέθηκε για λίγο εκτός αίθουσας προκειμένου να ηρεμήσει. Οι τόνοι όμως στο δικαστήριο ανέβηκαν και πάλι, όταν ο 39χρονος προπονητής έθεσε ερώτηση και στον πατέρα μίας άλλης αθλήτριας, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν είχε ακούσει κάτι για τις σχέσεις μεταξύ των δύο. Ανέφερε όμως πως ο κατηγορούμενος ήταν πιεστικός με τα παιδιά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και πως ο ίδιος του είχε ζητήσει να μην είναι υπερβολικός, γιατί «τα παιδιά δεν είναι και στα ΟΥΚ». Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα προκάλεσε τον εκνευρισμό του κατηγορούμενου, ο οποίος απευθυνόμενος στον μάρτυρα του είπε: Θα ήθελα λίγο να διορθώσω το προφίλ μου. Όταν έφυγα στο τέλος το 2013 είχα χτίσει εγώ την κόρη σας σωστά; Σας παρακαλώ είναι λίγο για το προφίλ μου. Επειδή έφερε ένα πολύ μεγάλο τίτλο τότε στο σωματείο η κόρη του μάρτυρα, κάτι που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί της. Κρίμα όμως γιατί έναν αθλητή σε μια επιτυχία τον συγχαίρουμε. Δεν θα κρίνουμε την προπονητική μέθοδο…. Τον πανηγυρίσαμε τον τίτλο μαζί …».

lawandorder.gr