Η νέα τακτική για τους ανεμβολίαστους

Η νέα τακτική για τους ανεμβολίαστους. Τι λέει πλέον η κυβέρνηση, τι δείχνουν οι έρευνες που γίνονται.

Μέχρι σήμερα στις 12:45 ξέραμε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι το 45% των Ελλήνων (άνω των 18 ετών) περίπου. Το ποσοστό αυτό πλέον άλλαξε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μετράμε διαφορετικά. Το 15% των Ελλήνων είναι αυτό που μένει ανεμβολίαστοι και εκτός τείχους ανοσίας.

Αυτή είναι η νέα λογική της κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

Μία μέρα μετά τη μέτρηση της Pulse (ΣΚΑΪ), που περιείχε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους και λίγες ώρες μετά το βίντεο που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα για τους εικονικούς μεβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, το αφήγημα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα επιχειρείται να αλλάξει. Η κυβέρνηση τονίζει ότι είναι επιτυχία, δίνει με άλλο τρόπο τα στοιχεία, ενώ κανείς δεν αναζητά τους λόγους για τους οποίους μία 75χρονη γιατρός φαίνεται να μπαίνει στη διαδικασία του εικονικού εμβολιασμού, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να κρύβει.

Το ζητούμενο δεν είναι να δουν οι πολίτες το βίντεο από τον εικονικό εμβολιασμό. Αυτό δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Το ζητούμενο είναι να απαντηθεί γιατί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό αντιστέκεται στον εμβολιασμό και προχωρά ακόμη και σε τέτοιες κινήσεις.

Πώς φτάσαμε από τους ανεμβολίαστους σε όσους δεν έχουν αντισώματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ανέλυσε πώς μετράει πλέον η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους. «Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμη μέσα ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Αυτό όμως όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη σημασία όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμβολιασμών.

Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό.

Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν δια μαγείας. Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα. Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν. Πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Παρά την αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες.

Δουλέψαμε για την επιτυχία αυτή και σήμερα είμαστε ευγνώμονες τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού. Η επιτυχία ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας, οργάνωσης και πίστης στο σκοπό. Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε έτσι ώστε και αυτό το 15% των ενηλίκων που δεν διαθέτει σήμερα αντισώματα απέναντι στον ιό να εμβολιαστεί».

Η Pulse αποκάλυψε την τακτική που δεν δουλεύει – Δεν είναι όλοι ψεκασμένοι

Όπως φαίνεται από τη μέτρηση της Pulse η τακτική της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους δεν δουλεύει. Είναι ξεκάθαρο ότι – παρά τον διχασμό – όλοι όσοι δεν κάνουν εμβόλιο δεν μπαίνουν σε έναν… κουβά. Δεν είναι όλοι ψεκασμένοι. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί, όμως δεν είναι το 45% (ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό) των Ελλήνων.

Η έρευνα έδειξε ότι: Την ανησυχία για παρενέργειες προτάσσει ως κυριότερο λόγο μη εμβολιασμού, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ποτέ κατά του κορονοϊού.

Στην ερώτηση «Έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ή έχετε προγραμματισμένο ραντεβού;» το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 2% δήλωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ το 11% σημείωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού. Το 15% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στην ερώτηση «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορωνοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.