Η οσκαρική ταινία “Avatar”, τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

Η λέσχη μας με την ταινία της Δευτέρας 16 Μαίου στις 20:30, πραγματεύεται την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων μιας παρθένας και εύπορης περιοχής και θα προβάλλει την αμερικανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Κάμερον, παραγωγής 2009:

AVATAR
Διάρκεια: 162’ (2,7ώρες)

Την ταινία θα παρουσιάσει ο καλεσμένος μας καθηγητής βιολογίας στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας κος Αντώνης Λαζαρής.

Ο κος Λαζαρής σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ εστιάζοντας στην οικολογία και την προστασία της Φύσης.
Μεταξύ άλλων μαθημάτων, έχει την τύχη να διδάσκει σε real time τη λειτουργία των φυσικών οικοσυστημάτων και τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος διαταράσσει την ισορροπία των οικοσυστημάτων αυτών πιστεύοντας πως με την τεχνολογία και την επιστήμη θα καταφέρει να κυριαρχήσει επί των πάντων προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.
Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται το δικό μας «AVATAR”.

Δείτε ακόμα:  Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Ζαφειρίου "λύπη"

Ζητείται περιβαλλοντική συνειδητοποίηση…
Ζητείται επαναξιολόγηση του τρόπου ζωής μας και του τρόπου σκέψης μας…

Για την ταινία:

Σκηνοθεσία και σενάριο: Τζέιμς Κάμερον

Ηθοποιοί: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ και Τζιοβάνι Ριμπίζι.

ΣΥΝΟΨΗ:

Η ταινία διαδραματίζεται στα μέσα του 22ου αιώνα, στον πλανήτη Πανδώρα όπου κατοικεί η φιλήσυχη φυλή των Νάβι και στον οποίο υπάρχει ένα πολύτιμο ορυκτό, το ουνομπταίνιο, απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Μια αμερικανική εταιρία έχει αναλάβει να εξορύξει αυτό το ορυκτό, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τον πεζοναύτη Τζέικ Σάλι, υπό τις οδηγίες της Δόκτωρ Γκρέις Ογκουστίν. Μεταφέρεται ως avatar και σιγά σιγά μετεξελίσσεται σε αληθινό μέλος της φυλής. Ο Τζέικ ερωτεύεται την κόρη του αρχηγού της φυλής, τη Νεϊτίρι και αρνείται να συνεργαστεί πλέον με την ομάδα του. Ενώ η Δρ. Ογκουστίν προσπαθεί να μεταπείσει τον Τζέικ, μπαίνει στη μέση ο αμερικανικός στρατός με επικεφαλής τον Στρατηγό Μάιλς Κουάριτς, ο οποίος από την αρχή δεν ενέκρινε το πείραμα της Δρ. Ογκουστίν. Εξοπλισμένος με ισχυρά στρατιωτικά μέσα, κηρύσσει πόλεμο εναντίον του Τζέικ και της φυλής των Να’βι.

Δείτε ακόμα:  Το "Σώσε με" του Δημήτρη Σίμου μεταφέρεται στη μικρή οθόνη