Η Πολιτική Προστασία Ραφήνας Πικερμίου στην κατάσβεση της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κηφισιά – Ανησυχία για το τοξικό νέφος! (φωτό & βίντεο)

Και η Πολιτική Προστασία Ραφήνας Πικερμίου στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην Κηφισιά

Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκε η Πολιτική Προστασία από το 199 ΠΕΚΕ Αττικής να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά

Στο περιστατικό μετέβησαν δύο εθελοντές της Ομάδας, προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου και ένα όχημα

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο εργοστάσιο που κάηκε στην Κηφισιά – Ανησυχία για τοξικές ουσίες

Mε το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής στην αποθήκη του εργοστασίου με τις ανοξείδωτες συσκευές, το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες. Μια πυρκαγιά η οποία έκαιγε περισσότερες από δυόμιση ώρες.

Ήταν πολύ μεγάλη η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην οποία επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Bοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές ενώ από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ χθες λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισε ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς.

Ωστόσο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται πως τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο είναι ό,τι ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και σε διπλανά εργοστάσια και συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής τον περιορισμό των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους.

Σαρηγιάννης για το τοξικό νέφος από τη φωτιά: «Eίναι καρκινογόνο, προσοχή με τα παιδιά, όχι χέρια στο στόμα, κλειστά παράθυρα»

Για το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε από την μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ στο ERTNews.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης: «Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης.»

« Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα»

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Τέλος ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ό,τι «είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγούν έξω να μην βάλουν το χέρι στο στόμα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.