Η πρόταση της εβδομάδας από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: “Ο Ταχυδρόμος” (βίντεο)

Συνεχίζοντας να μένουμε σπίτι για να επιστρέψουμε υγιείς, σας προτείνουμε, για την εβδομάδα 21-28/11 να δείτε την ιταλική ταινία:

IL POSTINO
(Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ)
Διάρκεια: 108′

Την ταινία θα βρείτε στο link

Σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ,
Πρωταγωνιστούν: Μάσιμο Τρόιζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ρενάτο Σκάρπα

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ) εξόριστο από την πατρίδα του για πολιτικούς λόγους. Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή, ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή.

Δείτε ακόμα:  5 + 1 βιβλία που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου!

Ο Μάριο έχει καρδιά ποιητή αλλά λίγο ταλέντο με τις λέξεις. Ο Νερούδα θα γίνει δάσκαλός του και θα περάσουν μαζί ατέλειωτες ώρες συζητώντας για τα νοήματα των λέξεων, την πολιτική, το γράψιμο και, πάνω από όλα, για τις γυναίκες και τον έρωτα, μιας και ο Μάριο δεν έχει μάτια για άλλη γυναίκα, εκτός από την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο (Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα) και χρειάζεται τη βοήθεια του ποιητή για να της εκφράσει τα συναισθήματά του.

Δείτε ακόμα:  Το Τρίτο Στεφάνι: Έρχεται online για δύο μοναδικές προβολές

Εξαιρετικές ερμηνές από τους ¨ Philippe Noiret … Massimo Troisi … Maria Grazia Cucinotta … Renato Scarpa … Linda Moretti

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρωταγωνιστής Μάσιμο Τροΐζι είχε μυστικά αναβάλει μία εγχείρηση καρδιάς για να προχωρήσουν ομαλά τα γυρίσματα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από έμφραγμα λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, σε ηλικία 41 ετών. Με τις υποψηφιότητές του για Όσκαρ (ως πρωταγωνιστής και ένας εκ των σεναριογράφων) είναι ένας από τους μόλις επτά που έχουν προταθεί για το βραβείο μετά θάνατον.”

Δείτε ακόμα:  Η πρόταση της εβδομάδας από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: "Μάθε μαμά μου σερφ"