Η Ραφήνα δεν βλέπει; “Πότε θα ξυπνήσει”


Όλοι ή για να ακριβολογούμε οι περισσότεροι Δήμοι δίνουν μεγάλη σημασία στην πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού φέρνοντας σημαντικές παραστάσεις, σπουδαίους καλλιτέχνες, μεγάλους ερμηνευτές που θα ομορφύνουν τις βραδιές και θα διασκεδάσουν τον κόσμο.

Η φωτογραφία (κεντρική) είναι από την χθεσινή παράσταση “Λωξάντρα” της Μαρίας Ιορδανίδου με την Ελένη Κοκκίδη στον ρόλο της ηρωίδας, τον Γιώργο Αρμένη, τον Μιχάλη Μητρούση, Ευαγγ. Μουμούρη και ένα μεγάλο θίασο όπου παρουσιάστηκε στη Νέα Μάκρη. Όπως θα διαπιστώσατε από την φωτο ο χώρος ήταν κατάμεστος από θεατρόφιλους θεατές, αφού μέχρι και οι εξτρά καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί κοντά στην σκηνή ήταν “πιασμένες”.

Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και τις προάλλες με τον “Κατά φαντασία ασθενή” του Μολιέρου και τον Πέτρο Φιλιππίδη στον κεντρικό ρόλο. Γεμάτο το “θέατρο”, και οι εξέδρες και οι καρέκλες με τον θίασο να απολαμβάνει του θερμότατου χειροκροτήματος στο φινάλε του έργου.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι παραστάσεις ή οι εκδηλώσεις αφού θα μπορούσαμε να παραθέσουμε μια πλειάδα έργων που παίχτηκαν στον όμορο Δήμο μας. Γιατί τα γράφουμε αυτά θα μου πείτε. Πολύ απλά διότι εδώ στη Ραφήνα πέρα της περσινής τραγωδίας όπου σαφέστατα δεν μπορεί να γίνει λόγος, τα τελευταία κυρίως χρόνια και με την “συμβολή” της κρίσης φυσικά, το πολιτιστικό καλοκαίρι είναι φτωχό πλην κάποιων εξαιρέσεων όπου πραγματικά η Ραφήνα έγινε το επίκεντρο των ημερών. Βλέπε: Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Νταλάρας…

Πότε επιτέλους η πόλη θα αποκτήσει ένα δικό του χώρο όπου το καλοκαίρι θα υπάρχει ένα καλεντάρι που θα γίνει πόλος έλξης για όλους τους ραφηνιώτες και όχι μόνο. Γιατί αυτό έχει αξία και νόημα. Να έρχονται από όλα τα μέρη της Αττικής να παρακολουθήσουν μια παράσταση ή μια συναυλία.

Είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι να δούμε τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή σε αυτό τον τομέα που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ και ελπίζω ότι θα το δουν με “καλό μάτι”…