Η Ραφήνα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών! (φωτό & βίντεο)


Σημαδιακή ημέρα διάλεξε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης για να διοργανώσει στη Ραφήνα ενημερωτική ημερίδα ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού με εξαιρετικές συνεργασίες και έμπειρους ομιλητές.


Και τούτο διότι η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, προκειμένου μέσα από διάφορες δράσεις να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς τους.

Ομιλητές ήταν η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου προστασίας του πολίτη κα Σοφία Νικολάου, ο πρόεδρος του Οργανισμού  ”Το Χαμόγελο του παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης, η παιδοψυχίατρος Νίκη Βουδούρη και ο ειδικός παιδαγωγός Τάσος Μυστικιάδης.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο ιατρός και πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Φίλιππος Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης, ο οποίος καλωσόρισε όλους όσους παραβρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση όπως και τους εκλεκτούς ομιλητές

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν η κα Σοφία Νικολάου, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Δημήτρης Δελτσίδης, η κα Νίκη Βουδούρη και ο Τάσος Μυστικιάδης

Δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες τους

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως κακομεταχείριση των παιδιών ορίζονται «όλες οι μορφές σωματικής, συναισθηματικής, σεξουαλικής κακοποίησης, παραμέλησης ή αμελούς διαπαιδαγώγησης ή εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης, που γίνονται στο πλαίσιο κάποιας σχέσης ευθύνης, εμπιστοσύνης ή δύναμης με το παιδί, με αποτέλεσμα την πραγματική ή δυνητική βλάβη στην υγεία του παιδιού, στην επιβίωση, στην ανάπτυξη ή στην αξιοπρέπειά του. Η παιδική κακομεταχείριση εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 18 ετών».

Παρά τις πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η παιδική κακοποίηση, τέσσερις είναι οι βασικοί της τύποι σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

• Σωματική Κακοποίηση.
• Σεξουαλική Κακοποίηση ή Σεξουαλική Παραβίαση ή Αιμομιξία.
• Συναισθηματική και Ψυχολογική Κακοποίηση.
• Παραμέληση.

Άκρως ανησυχητικά τα στοιχεία της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας

Ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού γίνεται γνωστό σχεδόν κάθε μέρα μέσα από τα μέσα ενημέρωσης.
Το δράμα από τις ιστορίες κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζει αλλά η βεβαιότητα των ειδικών, που μίλησαν, ότι το πρόβλημα είναι σημαντικά μεγαλύτερο στην πραγματικότητα, επιτάσσει δράση.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ