Η Ραφήνα και το Πικέρμι, γύρισαν την πλάτη στον «κληρονόμο»


Συντριπτική ήταν η υπεροχή του Ευάγγελου Μπουρνούς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.


Στον πρώτο γύρο των εκλογών, συγκέντρωσε συνολικά 4354 ψήφους, και 12 έδρες, με ποσοστό 43,80%, έχοντας απέναντι του άλλους πέντε υποψήφιους Δημάρχους.

Στον δεύτερο γύρο, και παρά τον πόλεμο προπαγάνδας που είχε στηθεί τις τελευταίες ημέρες με call center που καλούσαν τους πολίτες, δυσφημιστικά φυλλάδια αλλά και τα γνωστά τρολ του διαδικτύου,  συγκέντρωσε συνολικά 4.844 ψήφους και ποσοστό 59,45 %, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Δαμιανό Φαφούτη, ο οποίος πήρε 3.304 ψήφους και ποσοστό 40,55%, και μαζί με αυτόν και τους δύο πρώην Δημάρχους ( Πιστικίδη και Χριστόπουλο) που τον στήριξαν φανερά πλέον, αφού ήταν σε όλους γνωστό ότι από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είχαν δημιουργήσει οι τρεις τους ένα αντι-Μπουρνούς μέτωπο.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κ. Φαφούτης, τελικά αποδείχθηκε πως δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει στον δεύτερο γύρο αθροιστικά, ούτε καν το ποσοστό που είχαν και οι τρεις μαζί από τον πρώτο γύρο.

Οι πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου του γύρισαν την πλάτη και έδειξαν πως μπορεί οι συνδυασμοί και οι παρατάξεις να κληρονομούνται και τα δαχτυλίδια να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, όμως ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι του καθενός που πιστεύει πως μπορεί να κάτσει στην καρέκλα του Δημάρχου επειδή έχει κληρονομικό χάρισμα!


Διαβάστε επίσης