Οι σχετικά άγνωστες τροχαίες παραβάσεις που κοστίζουν ακριβά!

Πρόστιμα από την Τροχαία: Υπάρχουν μερικά πρόστιμα που μπορεί να σου επιβληθούν για λόγους που ούτε που το σκέφτεσαι. Όπως πρόστιμο για παράνομη όπισθεν, με βάση το άρθρο 22 του ΚΟΚ, που τιμωρείται με 40 ευρώ ή «αντικανονικό άνοιγμα θυρών οχήματος» με 20 ευρώ. Και αυτές δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί να το πληρώσετε ακριβά.

Η τήρηση του ΚΟΚ στο δρόμο είναι παραίτηση για λόγους ασφάλειας, αλλά και για να μην το πληρώνουμε ακριβά ως οδηγοί. Δεν χρειάζεται μόνο να είμαστε προσεκτικοί, αλλά και να γνωρίζουμε όλους τους κανόνες που ορίζει ο ΚΟΚ ώστε να μην πληρώνουμε από το πουθενά κλήσεις στην Τροχαία για παραβάσεις που πιθανώς δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.

Δείτε ακόμα:  Αντιδρούν οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη

Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που μπορεί ο τροχονόμος να επιδώσει ξαφνικά και να αιφνιδιάσει τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Και οι λόγοι φαντάζουν μάλλον απίθανοι.

Για παράδειγμα, η παράνομη όπισθεν, με βάση το άρθρο 22 του ΚΟΚ, τιμωρείται με 40 ευρώ. Επίσης, το «αντικανονικό άνοιγμα θυρών οχήματος» με 20 ευρώ.

Θέλετε να ακούτε μουσική στο αυτοκίνητο δυνατά; Κι αυτό έχει κλήση και πρόστιμο από την Τροχαία. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο είναι στα 100 ευρώ και τα βάσανα του οδηγού δεν σταματούν σε αυτό: Μαζί με αυτό επιβάλλεται και αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.

Δείτε ακόμα:  ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας - Ποιους αφορά, πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Πρόστιμα επισείουν και άλλες κινήσεις που κάνουν οι οδηγοί στην καθημερινότητά τους, χωρίς να το σκεφτούν ιδιαίτερα. Σε αγροτικές περιοχές, η κίνηση μη μηχανοκίνητων οχημάτων ή οχημάτων, τα οποία εκ κατασκευής δεν αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 50 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομο, τιμωρείται με 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και αδείας. Βεβαίως, σπανίως επιβάλλονται σε τρακτέρ που κινούνται σε επαρχιακές οδούς.

Ακόμα, αν επιλέξετε ένα άλλο χρώμα από αυτό που αναγράφει η άδεια κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει εντός 15 ημερών να το έχετε δηλώσει, αλλιώς θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο 10 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  Σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 24.00: Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα

Επίσης, ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ορίζει τι γίνεται σχετικά με την παράνομη ανάρτηση ή επικόλληση διαφημιστικών πινακίδων. Η συγκεκριμένη παράβαση τιμωρείται έως 1.500 ευρώ, ενώ το πρόστιμο ανεβαίνει έως 10.000 ευρώ εάν γίνει χρήση ανεξίτηλων ουσιών.

Πρστιμο 75 ευρώ επιβάλλεται σε οδηγούς, που ακολουθούν ασθενοφόρα και γενικότερα αυτοκίνητα άμεσης προτεραιότητας για να κινηθούν και εκείνοι πιο γρήγορα.

topontiki